Zborurile cu MIG 21 Lancer au fost sistate pana la finalizarea anchetei accidentului de la Campia Turzii

Toate zborurile de instructie cu avioane de tipul celui implicat in accidentul de langa Campia Turzii au fost suspendate.

 

Zborurile de instructie cu avioane MIG 21 Lancer au fost sistate pana la finalizarea anchetei in privinta accidentului produs luni langa Campia Turzii.


"Din ordinul ministrului Apararii Nationale a fost numita o comisie de investigatie tehnica pentru cercetarea imprejurarilor producerii acestei catastrofe aviatice, comisie condusă de generalul de flotila aeriana Stefan Danila. Totodata, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar si au fost sistate zborurile de instructie cu acest tip de aeronava, pana la finalizarea anchetei de specialitate", se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

 

Parchetul Militar Cluj a inceput o ancheta in legatura cu prabusirea avionului. Potrivit reprezentantilor Ministerului Public, un procuror militar s-a deplasat la locul accidentului, langa localitatea Calarasi, din apropiere de Campia Turzii.

 

O aeronava militara MIG-21 Lancer cu dubla comanda s-a prabusit in jurul orei 13.10. Cei doi piloti si-au pierdut viata.

Comentarii Facebook