Pilotii morti in misiune la Campia Turzii aveau fiecare peste 1.000 de zbor

 

Cei doi piloti morti in accidentul de luni din apropiere de Campia Turzii aveau fiecare peste 1.000 de ore de zbor, cele mai multe chiar pe aparate MIG 21.

 

Ceremonii militare si slujbe religioase vor avea loc marti, de la ora 8.00, in toate unitatile militare din tara pentru pilotii morti la Campia Turzii, a ordonat ministrul Apararii Nationale.

 

"Prin ordin al ministrului Apararii Nationale, domnul Gabriel Oprea, marti, 2 noiembrie, la ora 8.00, in toate unitatile militare din tara si din teatrele de operatii, se vor desfasura ceremonii militare si religioase in semn de recunostinta si deplin respect pentru capitan-comandorul Laurentiu Chirita si capitan-comandorul Sorin Avram, care si-au pierdut viata in timpul executarii unei misiuni in judetul Cluj", se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii.

 

Gabriel Oprea si-a exprimat profundul regret pentru pierderea vietii celor doi piloti si a anuntat ca este alaturi de familiile indoliate.

 

"Capitan-comandorul Laurentiu-Nicolae Chirita, in varsta de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua si noaptea, in toate condiţiile meteorologice, avea la activ aproape 1.300 ore de zbor, din care 940 pe MiG-21. Era casatorit si avea un copil. Capitan-comandorul Sorin-Traian Avram, in varsta de 40 de ani, pilot pe avioane supersonice, clasa I, instructor de zbor ziua si noaptea, in toate conditiile meteorologice, avea la activ aproape 1.000 ore de zbor, din care 830 pe MiG-21. Era casatorit si avea un copil", spun reprezentantii MApN despre cei doi piloti.

 

Ambii au absolvit mai multe cursuri de specialitate in tara si in strainatate si au participat la numeroase exercitii internationale.

 

Foto: Capitan-comandorul Laurentiu Chirita/ leadershipschool.eu

Comentarii Facebook