Miercuri 24 Aprilie

Wizz Air a GAFAT din nou la cursa Dubai - Cluj: 13 ore întârziere și bagaje pierdute din nou - VIDEO

 

Pasagerii zborului Dubai - Cluj-Napoca au avut o experiență de coșmar, după ce au dormit în aeroport și apoi le-au fost pierdute bagajele.

 

Turiștii care au petrecut ultimele 7 zile în Dubai ar fi trebuit să revină în țară în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00. Avionul trebuia să decoleze la ora 21.00 de pe Aeroportul din Dubai, dar oamenii au fost anunțați că acest lucru nu se va mai întâmpla în ultima clipă. ”Ni s-a spus că vom zbura numai dimineață. Plecare s-a mutat la ora 10.00, duminică dimineața. După 2 ore de scandal un oficial Wizz Air a venit și i-am cerut să ne asigure cazare. Unii pasageri au optat pentru a sta într-un hotel, dar alții au dormit în aeroport. Eu și soția mea am mers cu un taximetru până la hotel și am revenit la Aeroport pe cheltuiala Wizz Air. Colac peste pupăză, când am ajuns la Cluj am aflat că nu avem nici bagajele. Acum aștept la coadă pentru a completa o reclamație. Nici măcar nu au un sistem online sau mai rapid de completare”, ne-a spus Pavel, un călător al zborului Dubai - Cluj-Napoca.

 

Varianta oficială pentru zborul întârziat a fost ”defecțiune tehnică la avion”. Pasagerii spun însă că o stewardesă le-a relatat că de fapt piloții și-au depășit programul de zbor și trebuie să stea la sol pentru odihnă, astfel că zborul a fost amânat cu 13 ore. ”A fost un haos total. Lipsă de profesionalism din partea Wizz Air”, a mai spus un pasager.

 

În total, circa 20 de pasageri au rămas fără bagaje. Același lucru s-a întâmplat și la zborul precedent, când peste 40 de pasageri au aflat la revenirea în țară să nu mai au bagaje. Acestea ar fi trebuit să revină la Cluj cu zborul de acum, dar acest lucru nu s-a întâmplat, fără ca cineva să mai răspundă la telefoane pentru a da explicații.

 

Conform unor surse, bagajele nu au fost luate în cală pentru că avionul Wizz Air ar fi avut nevoie de mai mult carburant pentru zborul de 5 ore și s-a depășit greutatea permisă de normele aviatice. 

 

Inexplicabil este de ce Wizz Air nu îi anunță pe călători să își aducă bagaje de cală mai puține (mai ușoare) sau numai bagaje de mână.

 

Foarte probabil că Oficiul pentru Protecția Consumatorilor a primit reclamații, dar nu s-a făcut nimic. După toate aceste probleme, autoritățile ar fi trebuit să se autosesizeze și să ia măsuri împotriva companiei aeriene.

 

Cluj - Wizz Air a ”rătăcit” de 2 ori bagajele a zeci de turiști care au fost în Dubai și nu s-a obosit să le trimită ulterior VIDEO

Comentarii Facebook