Cluj: Moment de reculegere pentru un polițist ucis în biroul său - VIDEO

 

Subinspector de poliţie post mortem NISTOR GHEORGHE – I.P.J Maramureş a fost condus pe ultimul drum, de familie și colegi, duminică dimineața.

 

Azi, 8 ianuarie a.c., ora 14:00, în semn de respect şi solidaritate, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj  vor păstra un moment de reculegere în memoria colegului care şi-a pierdut viaţa în timpul executării serviciului - subinspector de poliţie post mortem NISTOR GHEORGHE – I.P.J Maramureş.

 

În această dimineaţă, echipaje de poliţie au pornit spre Vişeu de Jos pentru a-l conduce pe ultimul drum pe colegul care a plecat prea devreme dintre noi.

 

Transmitem familiei sincere condoleanţe.

 

DUMNEZEU SĂ ÎL ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”, transmit familiei colegii de la IPJ Cluj.

 

Gheorghe Nistor, şeful Poliţiei din Vişeu de Jos (Maramureş), a fost găsit mort miercuri seară, în biroul său, cu haina trasă peste cap. 

 

Autopsia făcută de medicii legişti în cazul şefului de post din localitatea maramureşeană Vişeu de Jos, găsit mort miercuri seară în sediul instituţiei, a confirmat că este vorba despre o crimă, declară, pentru news.ro, procurorul Adela Dorina Mociran, de la Parchetul Tribunalului Maramureş.

 

Procurorul a mai spus că există un cerc de suspecţi în acest caz şi că o echipă de poliţişti prelevează probe. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din MAI arată într-un comunicat de presă: ”Cercetările făcute de către criminaliştii de la IPJ Maramureş, sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchet, au stabilit faptul că Ghe. N. a decedat ca urmare a unor lovituri fatale – cel mai probabil de cuţit – primite în abdomen şi în zona costală”. De asemenea, în comunicat se precizează că ”arma din dotare şi muniţia aferentă nu se mai aflau asupra şefului de post”.

 

Conform unor surse, se pare că bărbatul a fost ucis cu două lovituri de cuţit, în zona toracică. Asasinul a încuiat apoi biroul şi a luat cheile. Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului EUROPOL, spune că şeful de post era singur de serviciu. „Este greu de descris în cuvinte suferinţa pe care familia şi cei apropiaţi o resimt în aceste momente, însă este strigător la cer să mai acceptăm ca un sistem condus de oameni incompetenţi să ne pună în primejdie viaţa, zi de zi, prin deciziile luate. Colegul nostru a fost planificat singur în serviciu, aspect care i-a fost fatal! (…) Asemenea tragedii se pot repeta foarte uşor în condiţiile în care, astăzi, în 90% din IPJ-uri, din cauza impotenţei manageriale, poliţiştii intră în serviciu singuri, asigură permanenţa din timpul lor liber şi intervin singuri la evenimente, în timp ce protecţia lipseşte cu desăvârşire”, declară Cosmin Andreica pentru adevarul.ro.  

 

Agentul şef principal Gheorghe Nistor avea 48 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. În câteva luni, poliţistul ar fi trebuit să se pensioneze. El lucra în instituţie din 1995.    

Comentarii Facebook