Virusul West Nile a cauzat 30 de decese în România. Unde au fost înregistrate cazurile


Potrivit datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la debutul sezonului 2018 până în prezent, au fost înregistrate 237 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 30 decese la pacienți cu co-morbidități.

Astfel, conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, îîn București s-au înregistrat 9 decese, 4 în județul Iași, 3 în județul Olt. Un număr de 2 decese au fost consemnate în fiecare din județele Constanța Dolj și Bihor și câte 1 deces în judetele Alba, Brăila, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Suceava și Teleorman.

În ultima săptămână au fost confirmate 22 de cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nile.

Având în vedere că transmiterea virusului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari atât în mediul urban cât și în cel rural, pentru perioada următoare odată cu răcirea vremii, se așteaptă o scădere a cazurilor de îmbolnăvire.

Cu toate acestea, specialiştii în sănătate publică ai Ministerului Sănătăţii recomandă populației să ia în contiunare măsurile necesare pentru evitarea infectării cu virusul West Nile.

Printre acestea, reamintim mjloacele de protecție fizică a populației pentru evitarea expunerii la înțepăturile țânțarilor, precum protecția mecanică a tegumentelor, folosirea substanțelor repelente, plase de protecție la ferestre.

Comentarii Facebook