Vin bani pentru SÂNGELE ARTIFICIAL, cercetat la Cluj-Napoca. Profesorul Silaghi va trebui să vină cu REZULTATE

 

Ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, a anunțat la Prefectura Cluj că va aloca bani pentru studierea sângelui artificial de către cercetătorul clujean Radu Silaghi.

 

Voi anunța oficial continuarea finanțării pentru proiectul de la UBB. Este un proiect integrator. Finanțarea va veni de la Minister prin UBB.

 

Am să îi solicit domnului profesor și un calendar al proiectului, astfel încât să putem avea o previzionare a investițiilor necesare și a rezultatelor. Trebuie să vedem cum pot fi verificate aceste rezultate, pentru că este un proiect care se confirmă a fi unul de succes, dar este important să poată fi susținut de întreaga comunitate”, a declarat ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu.

 

Acesta a spus că nu a fost niciun blocaj în privința finanțării, așa cum a precizat profesorul Radu Silaghi, cel care cercetează sângele artificial la Facultatea de Chimie din Cluj.

 

Nu a fost niciun fel de blocaj. Domnul profesor a spus că între 2010 și 2013 nu a avut niciun ban pentru acest proiect. Numai în 2013, la solicitarea mea au fost discuțiile între domnia sa si unele institute din Cluj-Napoca și am rezolvat această problemă. Am alocat sume în 2013, ultima fiind de 200.000 de lei pentru diverse echipamente”, a mai spus Costoiu.

 

El a precizat că, în perioada 2010 -2013, profesorul Silaghi a continuat cercetarea cu fonduri europene și de la UBB Cluj.

 

Ministrul Costoiu a spus că va trebui elaborat un grafic al cercetării, iar profesorul Radu Silaghi să prezite periodic rezultate.

 

Mihnea Costoiu va vizita azi laboratorul profesorului Silaghi, de la Facultatea de Chimie din Cluj-Napoca.

 

Inventatorul sângelui artificial a rămas fără finanțare: Clujul riscă să piardă INVENȚIA și premiul Nobel

Comentarii Facebook