VIDEO/FOTO - Doi escroci imobiliari din Cluj-Napoca, reținuți de polițiști. După percheziții a fost găsit un prejudiciu de 5 milioane de euro


Polițiștii au efectuat mai multe percheziții la țeparii imobiliari din Cluj-Napoca, luni, 31 ianuarie. Autoritățile au găsit un prejudiciu de 5 milioane de euro după ce au percheziționat un bărbat suspect de escrocherie. 

Unul dintre cei trei bărbați a creat un prejudiciu de 5 milioane de euro

La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Combaterea Infracțiunilor Informatice din Cluj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au pus în executare 4 mandate de percheziție, în municipiul Cluj-Napoca, 3 dintre acestea domiciliare, iar una într-un spațiu utilizat ca birou. Activitățile au fost organizate în cadrul cercetărilor efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și complicitate la înșelăciune în formă continuată”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. 

per 2.jpg

Investigațiile derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că, în perioada 2021-2022, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 63 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, ar fi indus în eroare mai multe persoane, determinându-le să remită anumite sume, cu titlu de avans sau plată integrală, în scopul achiziționării unor garsoniere sau imobile aflate în construcție în municipiul Cluj-Napoca, fără deținerea unor autorizații de construcție valabile.

per 1.jpg

De asemenea, actele prevăzute de lege în scopul încheierii unor astfel de înțelegeri nu erau întocmite în fața notarilor publici sau autentificate de către notari publici, conform normelor legale, iar imobilele nu erau predate în termenele menționate în respectivele documente, încheiate în mod ilicit”, au mai transmis autoritățile. 

Cu sprijinul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3  Poliție, ieri, 30 ianuarie, polițiștii de investigații criminale au efectuat 4 percheziții, la imobilele celor bănuiți, precum și într-un spațiu care era utilizat de aceștia drept birou.

Au fost descoperite și ridicate zeci de sisteme informatice, printre care laptopuri și tablete, telefoane mobile, dar și peste 7.000 de cartele telefonice, despre care există bănuiala că ar fi fost sau urma a fi utilizate la comiterea unor fapte de înșelăciune similare.

per 4.jpeg

per 3.jpeg

În baza probatoriului administrat, doi dintre bărbați, având vârsta de 36, respectiv 63 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, față de aceștia, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, au spus polițiștii. 

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Unul dintre bărbați este cercetat în mai multe cauze aflate pe rolul unității de parchet menționate, pentru infracțiuni similare, cu prejudiciu estimat până în acest moment la aproximativ 5 milioane de euro. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, au mai informat reprezentanții IPJ Cluj. 


Comentarii Facebook