VIDEO - Fostul director al Teatrului de Păpuși „Puck”, Emanuel Petran, a început greva foamei: „Voi merge până la Bruxelles dacă e nevoie”


După cum a promis, fostul director al Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, Emanuel Petran, a început astăzi, 4 mai, dis de dimineață, greva foamei despre care vorbește de mai bine de un an. După ce a delcarat duminică, 1 mai, intențiile pe care le are, trimițând presei o scrisoare în care își exprimă supărarea și în care argumentează motivul pentru care a ajuns în punctul în care „este nevoit”, după cum spune el, să recurgă la gesturi care să îi pună viața în pericol (greva foamei), actorul a pus, într-un final, în aplicare ceea ce și-a propus. 

Citește și: Cluj - Actorul Emanuel Petran intră în greva foamei. Fostul director al Teatrului PUCK susține că e victima politicienilor UDMR

Marți, 3 mai, Petran a publicat lista cerințelor pe care le are pentru a opri scandalul în care, spune el, ceilalți l-au târât, el doar a încercat să se apere. Printre cerințele acestuia se regăsește inclusiv demisia președintelui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cât și a vice-președintelui Vakar Istvan. Fostul director susține că cei doi nu l-au evaluat în mod corect și din această cauză a fost înlăturat de la conducerea Teatrului de Păpuși „Puck”. 

Vezi și: VIDEO - Actorul Emanuel Petran, despre greva foamei în care va intra: „Veți vedea că mă vor lăsa să mor de foame”

De astăzi, 4 mai, Piața Unirii din centrul municipiului Cluj-Napoca, va fi „casa” lui Emanuel Petran. Actorul a adus cu el o pancartă pe care  scrie „GREVA FOAMEI / CA PROTEST ÎMPOTRIVA CLASEI POLITICE ȘI A JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA”, un mesaj care, speră el, îl va încălzi la noapte, iar lângă afișul meșterit de el „tronează” un scaun pliabil albastru care îi va ține loc de dormitor, un ghiozdan cu o sticlă de apă și o pătură.

Întrebat pentru cât timp va sta în Piața Unirii, actorul a răspus concis „pentru cât timp este nevoie”, dar dacă în două zile nu se va face auzit, acesta își va muta „reședința” la București, în fața Parlamentului, fiind dispus să meargă chiar și la Bruxelles doar pentru a câștiga acest „război”. 

„Voi merge și la Parlamentul European dacă va fi nevoie”

Voi sta cât este nevoie și voi dormi aici cât este necesar. Nu știu cât înseamnă asta, câteva zile, sau o săptămână două, vom vedea. Dar dacă nimeni nu mă va auzi aici, voi merge la București și de acolo la Parlamentul European. Nu se mai poate, și-au bătut joc de viața mea și vreau să se simtă responsabili pentru orice mi se va întâmpla în zilele de grevă! Un om care muncește în 2022 în loc să fie răsplătit este călcat în picioare, unde ați mai văzut așa ceva?”, a transmis Emanuel Petran. 

Chiar dacă nu mai este directorul Teatrului de Păpuși „Puck”, Emanuel Petran este în prezent actor și regizor la Teatrul Național, de unde a fost nevoit să își ia concediu pentru a-și putea duce planul până la capăt. „Nu vreau ca imaginea Teatrului Național să fie pătată de ceea ce fac eu. Ceea ce se întâmplă în viața mea nu are nicio legătură cu locul în care activez ca și actor, tocmai de aceea am decis să îmi iau concediu pentru a nu implica pe nimeni din teatru în povestea aceasta odioasă pe care o trăiesc”, a mai explicat acesta. 

Comentarii Facebook