VIDEO - Drumarii și-au făcut treaba, degeaba. Mai multe mașini, răsturnate din cauza carosabilului plin de gheață: „Nu e vina mea că nu e curățat drumul”


Chiar dacă autoritățile trimit zilnic un comunicat prin care se prezintă „iscusința” cu care s-au curățat drumurile din județ, adevărul de pe teren este cu totul altul. Numărul reclamațiilor făcute de șoferii de pe drumurile din Cluj, care arată contrariul, crește pe zi ce trece. Participanții la trafic spun că drumurile sunt pline de zăpadă și gheață, la fiecare curbă există câte o mașină răsturnată și alte două tamponate, iar expresia te „duci ca pe sanie” este tot mai des rostită de clujeni. 

La Fizeșu Gherlii, din cauza drumului „bine curățat”, un șofer a ajuns cu mașina în șanț

Un accident rutier a avut loc miercuri, 1 februarie, în apropiere de Fizeșu Gherlii. Șoferul unei dube ar fi pierdut controlul asupra volanului și a ajuns într-un șanț, scrie gherlainfo.ro. Având în vedere că drumul era acoperit cu zăpadă și era alunecos, duba a derapat, ieșind de pe carosabil.

Probleme cu drumul și în Făget

Tot miercuri, un autoturism și o autoutilitară s-au ciocnit  după ce au alunecat pe drumul acoperit cu zăpadă. Șoferii au sărit să acuze, „Dom’le, nu e vina mea că nu e curățat drumul”. „Principalii” vinovați? Primăria și firma care se ocupă de curățarea drumurilor că nu și-au făcut treaba. Din fericire nimeni nu a fost rănit în acest accident.

Cu toate că drumurile poate nu sunt mereu foarte bine curățate, polițiștii spun că de cele mai multe ori sunt de vină șoferii care fac accidente pe timp de iarnă, principalul motiv fiind nerespectarea regulilor de șofat în condiții de iarnă și faptul că mașinile nu sunt echipate corespunzător. 

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător. Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă”, avertizează polițiștii.


Comentarii Facebook