VIDEO - Clujul devine Raiul Spărgătorilor! Un tâlhar terorizează firmele de pe strada Oașului: ”Dispar în 60 de secunde”


Un spărgător terorizează strada Oașului din Cluj-Napoca de circa două săptămâni și poliția nu reușește să îl prindă.

Deja a spart 5 magazine de la complexul de pe Oașului 86-90. Presupusul făptaș (din filmare) a spart în ultimele două săptămâni farmacia Iris, ”La Casa”, showroom-ul Karcher, magazinul ”La Doi Pași” și un magazin de panificație. 

Tâlharul sparge geamurile firmelor cu opritoarele de parcări, pătrunde în incintă și fură tot ce apucă. El dispare înainte să ajungă firmele de pază. 

Acesta s-a profesionalizat și jafurile durează mai puțin de un minut. Spărgătorul fură de la țigări, la bani și alte bunuri ce pot fi transportate ușor.

Cei care au firme în zonă sunt disperați și spun că spargerile nu par a fi stopate de ancheta poliției. ”Problema e ca nu pare sa se oprească. Se maschează și poartă mănuși. Cu siguranță filează locul înainte, deci ar putea fi identificat cumva, pe baza asemănărilor între imaginile surprinse de camerele de suraveghere. Nu mai suntem în siguranță”, a spus un locuitor al zonei. 

Se pare că spărgătorul s-a inspirat din filmul ”Dispar în 60 de secunde!” și a pus la punct un sistem care învinge rapiditatea firmelor de pază, depășite de situație. Amplasarea unor camere stradale și în acea zonă ar face mult mai ușoară activitatea de depistare a hoțului. 

Incidente similare s-au înregistrat și în Dezmir și Câmpenești

Hoții terorizează și localitățile Dezmir și Câmpenești și nimeni nu a fost reținut până în acest moment. În Dezmir, hoțul a intrat în casa unor oameni în timp ce aceștia erau în interior și a fugit cu bunurile furate. Alte case au fost sparte.

În Câmpenești, tot în comuna Apahida, oamenii fac echipaje de pază care patrulează noaptea pe străzi pentru a păzi proprietățile. Nici aici nu a fost prins celor care comite furturile.

Anchetele sunt în derulare, dar și hoții s-au profesionalizat. 

Comentarii Facebook