Elevii clujeni premiați în SUA la un concurs de robotică


Echipa de robotică a Liceului Teoretic ”Petru Maior” Gherla a participat în SUA, în perioada 22-28 iunie 2022, la Concursul Internațional de Robotică Maryland Tech Invitational, în urma unei selecții riguroase a organizatorilor.

Acceptând provocarea de a se confrunta cu alte 39 de echipaje de robotică din întreaga lume, cu pasiune pentru știință și tehnică, ei au reprezentat Clujul și România, alături de alte două echipe românești din Arad și București.

Pregătirea deplasării echipei din Gherla a fost coordonată de Asociația Natie prin Educație - organizatoarea Concursului FIRST Tech Challenge în România, iar rezultatul a fost unul de excepție. La finalul celor 80 de meciuri de calificare, grație punctajelor obținute în cadrul meciurilor directe, echipa s-a clasat pe locul al II-lea, poziție ce i-a conferit dreptul de a-și alege echipele partenere în calitatea de Captain Alliance, premiu conferit primelor 4 echipe cu cel mai mare punctaj în meciurile de calificare.

În urma semifinalelor și a finalei, echipa a obținut titlul de Championship Finalist Alliance Captain și a fost invitată, în semn de apreciere, la Ambasada României de la Washington, unde a fost primită de Excelența Sa, Domnul Dan-Andrei Muraru, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii.

Cei care au dus renumele României dincolo de ocean au fost elevii Riana Horvath, Medeea Morar, Maria Moldovan, Alisa Mălinaș, Karina Bunea, Alexandra Forț, Maia Mureșan, Mihnea Șteiu, Andrei Mălinaș, Gabriel Boroica, Thomas Petric-Mureșan, Mihai Florian și Fineas Demian, însoțiți de cadrele didactice Cosmina Forț și Alina Șteiu.

Ne bucură această nouă performanță a elevilor clujeni, care demonstrează, încă o dată, că investiția în educație a autorităților, a mediului de afaceri, a părinților, este una sigură, aducătoare de satisfacții. Îi felicit pe elevii din Gherla și pe profesorii care i-au pregătit, care au crezut în potențialul lor și care au dovedit că, printr-o pregătire serioasă, orice este posibil, cu atât mai mult când te confrunți într-o competiție de asemenea nivel și reușești să pui în valoare nivelul școlii clujene în domeniul roboticii, unul care va reconfigura arhitectura ocupării pe piața muncii într-un viitor foarte apropiat”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Comentarii Facebook