Se întoarce canicula în Cluj. După câteva zile răcoroase, urmează o perioadă fierbinte și secetoasă


Se întoarce canicula la Cluj după câteva zile mai reci. În Transilvania urmează să crească semnificativ temperaturile, începând cu săptămâna viitoare. 

Regimul termic preconizat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (11-24 iulie) va fi, în general, canicular la nivelul întregii țări. Din punct de vedere pluviometric va exista un deficit, cu mici excepţii unde va ploua, însă în cantităţi reduse, reiese din prognoza publicată, luni, 11 iulie, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Vremea în Transilvania 

În Transilvania, în primele zile vremea va fi răcoroasă, cu temperaturi maxime de 20 - 23 de grade şi minime de 8 - 13 grade Celsius, mediat regional.

Începând de joi, 14 iulie, temperaturile vor creşte semnificativ şi, cu mici oscilaţii, va predomina vremea caldă, chiar călduroasă în unele zile în jumătatea de vest a regiunii, astfel că, în medie, vor fi valori diurne de 27 - 32 de grade Celsius şi nocturne de 12 - 16 grade Celsius.

Pentru perioada 19 - 22 iulie este estimată intensificarea şi extinderea unui val de căldură ce va aduce local temperaturi caniculare şi disconfort termic accentuat. Deşi în primele zile ale intervalului pe alocuri va ploua, regimul pluviometric va fi în ansamblu deficitar.


Comentarii Facebook