Duminica 28 Aprilie

Victorie Știri de Cluj! Colțul kitschos din centrul Clujului a intrat în renovare - FOTO


Clădirea din Piața Mihai Viteazu, colț cu strada Cuza Vodă, catalogată drept cel mai kitschos colț din centrul Clujului, a intrat în renovare, după ce Știri de Cluj a scris recent un material.

O fotografie cu această clădire a apărut pe pagina ”Rotten Trips”, care prezintă locuri ”pușcate” din toată lumea, iar de acolo s-a iscat o mare dezbatere locală. Materialul nostru a avut peste 30.000 de vizualizări și multe comentarii. 

Dacă problema clădirii este ca și rezolvată, pentru că imobilul a intrat în renovare, mai așteptăm ca Primăria Cluj-Napoca să rezolve situația cablurilor pe cei doi stâlpi fața clădirii. Fără dubii că multe dintre aceste cabluri sunt nefuncționale, dar cine să mai știe cine și în ce scop le-a tras. De aceea, ar trebui un proiect prin care firmele și municipalitatea să intervină. 

O altă problemă este lipsa inițiativelor de a schimba aspectul Pieței Mihai Viteazu, care este mult rămasă în urmă, pe latura cu Hala Agroalimentară. Într-un top al piețelor, pe primul loc este Piața Unirii, pe locul al doilea Piața Avram Iancu, iar abia pe trei este Piața Mihai Viteazu. S-a lucrat la statuia lui Mihai Viteazu, dar în partea cu Hala lucrurile arată teribil, aproape ca înainte de 1989. 

Îngroparea cablurilor a fost un proiect de la începutul mandatelor lui Emil Boc ca primar. În unele locuri a reușit să facă asta, dar în Piața Mihai Viteazu restanțele sunt mari. 

368563247_839109461187488_8971803083154360895_n.jpg

Comentarii Facebook