Vezi reteta pentru a trai 1.000 de ani! Organe crescute in matrite si injectate cu celule stem - VIDEO


Medicii cred ca pe viitor transplanturile nu vor mai fi facute prin recoltare de organe, ci acestea vor fi crescute in "matrite" si vor fi injectate cu celule stem pentru a "prinde viata".

"Se preconizeaza ca in viitor sa fie folosite si in transplant de organe. Aceste celule stem sa fie dirijate prin impulsuri specifice de a forma rinichi, ficat, chiar si cord si care sa fie transplantate pentru a nu se mai obtine reactii de reject de transplant, fiind organe proprii formate din propriile celule stem recoltate la nastere.

Organul ar fi cultivat in afara corpului pe matrite si celulele respective, fiind multipotente, trebuie sa primeasca impulsul necesar pentru a lua o anumita evolutie, ceea ce se intampla si in natura. Ne formam dintr-o gramajoara de celule omnipotente, care pot lua orice turnura. Primesc anumite semnale si iau o turnura de formare spre ochi, spre piele,spre inima, spre ficat
", a declarat conf. dr. Doru Diculescu, medic in cadrul Clinicii de Obstetrica si Ginecologie "Dominic Stanca" si consultant pentru Cord Blood Center.

Medicul a spus ca aceste teorii par a fi un film SF, dar "si in urma cu 20 de ani computerele personale pareau SF si telefonia mobila".

Conferentiarul Radu Diculescu a mai spus ca acum cu ajutorul celulelor stem pot fi tratate bolile hematologice, cu sanse de succes de 100%.

Comentarii Facebook