Seful Vamii Cluj, Florin Modrea, arestat pe 29 de zile!

 

Seful Vamii Cluj, Florin Modrea a fost arestat pe 29 de zile de judecatorii de la Tribunalul Cluj. Alaturi de el a fost arestat si omul de afaceri israelian Mosche Zur care i-a dat lui Modrea 12.000 de euro in numele unui om de afaceri.

 

Potrivit procurorilor DNA, seful Vamii Cluj, Florin Modrea, a fost retinut in flagrant in 16 martie, in timp ce primea suma de 12.000 de euro de la un denuntator.

"La data de 16 martie 2011, inculpatul Zur Mosche a primit de la un denuntator, administrator al unei societati comerciale din Cluj, suma de 12.000 de euro pentru a o remite inculpatului Modrea Alain Florin, sef serviciu in cadrul Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (D.R.A.O.V.) Cluj, in scopul de a interveni pe langa functionarii publici din subordinea pentru intocmirea unui act de control favorabil. in cursul lunii februarie 2011, echipa de control din cadrul D.R.A.O.V. ii comunicase denuntatorului ca au fost descoperite probleme grave si ca vor fi calculate retroactiv accize, taxe vamale si accesorii pentru marfuri importate de firma sa in decursul a cinci ani.

Astfel, pentru a-i determina pe subordonatii sai sa aplice denuntatorului o amenda in cuantum mai mic, la data de 16 martie 2011, Modrea Alain Florin a primit de la inculpatul Zur Mosche suma de 4.000 de euro cu titlu de mita, fiind prins in flagrant de procurorii anticoruptie
", precizeaza reprezentantii DNA.

 

Decizia Tribunalului poate fi atacata cu recurs.

 

Citeste si...

Seful Vamii Cluj, retinut de DNA pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant! VIDEO

Comentarii Facebook