Vezi ce trebuie sa faci sa studiezi gratis in SUA!

 

Tinerii studenti pot studia in Statele Unite ale Americii cu ajutorul programului Fulbright. Plata studiile le este asigurata de universitatile amecicane pentru care acestia aplica.

"Este o reala oportunitate pentru tinerii care doresc sa studieze in America pentru ca mediul academic este unul cu totul si cu totul diferit de ceea ce este in Europa. In America, odata ce ai intrat la una dintre universitati, ai dreptul sa iti alegi un tutore, cu care sa tina legatura pe interaga perioada a studiilor. Pana si relatia dintre studenti si tutori este una mai apropiata, ci nu una formala cum este in multe universitati din Europa", a precizat Mihaela Arsene, directorul Centrului Educational Fulbright.

 

Tinerii clujeni, informati despre studiile in SUA

 

Pentru a putea studia la univeristatile americane, doritorii trebuie sa indeplineasca anumite cerinte stricte: trebuie sa aiba un dosar complet, care sa cuprinda o scrisoare de recomandare, un atestat in limba engleza, un eseu bine structurat etc. In aceste conditii, tinerilor le sunt asigurate costurile de catre univeristatea la care aplica. Cheltuielile pe timp de un an costa 35.000 de dolari, insa cu ajutorul Fulbright, cei care indeplinesc cerintele, beneficiaza gratuit de studii, atat la nivel de master, cat si la nivel de doctorat.

Conditiile din campusurile americane universitare in care cei aproximativ 1.900 de studenti romani studiaza sunt foarte bune: "Campusurile sunt atat de mari, incat studentii nu mai au nevoie sa iasa de acolo. Au piscina, mall, magazine, biblioteca, au tot ce le trebuie. Practic pot sta acolo si 6 luni fara a avea nevoie de ceva", a mai adaugat Mihaela Arsene.
 

Dupa terminarea studiilor, acestia se pot intoarce acasa, fara a avea vreo interdictie din partea universitatilor.

In prezent, Fulbright are 470 de centre educationale EducationSUA, in 170 de tari, iar numarul studentilor romani care invata in America atinge cifra de aproximativ 1.900.

 

Maine, 29 martie, in intervalul 16:00 – 20:30 in Sala Media a Bibliotecii Judetene "Octavian Goga" Cluj, vor avea loc o serie de informari despre studiilor post-universitare in Statele Unite, dar si workshop-urile care vor prezenta modele si strategii pentru alcatuirea unui dosar de admitere competitiv.

 

Intrati AICI pentru mai multe detalii despre burse si admitere.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook