Miercuri 27 Mai

Val de percheziții la Cluj! Mai mulți infractori, printre care și un minor, au fost ridicați de polițiști VIDEO


Polițiștii clujeni au reținut mai multe persoane, duminică, 20 august, în urma unor percheziții domiciliare, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În baza mandatului de percheziţie emis de Judecătoria Cluj-Napoca, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi al Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Criminalistic şi a jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi ai Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, au efectuat un număr de 24 de percheziţii domiciliare în municipiul Cluj-Napoca”, informează IPJ Cluj.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate mai multe telefoane mobile şi alte bunuri a căror provenienţă legală nu putea fi dovedită de persoanele asupra cărora au fost găsite.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate a fost depistat un bărbat de 27 de ani, din localitatea Căşeiu, judeţul Cluj, care, în noaptea de 16/17 august a.c., prin escaladare, ar fi pătruns în curtea unui imobil din Cluj-Napoca, strada Dâmboviţei, de unde ar fi sustras un telefon mobil şi bani.

În baza probatoriului administrat poliţiştii l-au reţinut be bărbat pentru 24 de ore sub aspectul sâvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

De asemenea, a fost depistat şi un minor de 17 ani, din Cluj-Napoca, pe numele căruia era emisă o sentinţă de internare într-un centru educativ.

Todată, în cadrul acţiunii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Cluj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi a Poliţiei municipiului Blaj au reuşit depistarea pe raza municipiului Blaj, judeţul Alba a trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 21 de ani, din judeţul Maramureş.

Cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat că aceştia, la data de 17 august a.c., în jurul orei 03:00, în timp ce se aflau pe strada Dâmboviţei din municipiul Cluj-Napoca, ar fi sustras de la un bărbat de 50 de ani un telefon mobil şi bani.

În scopul neutralizării rezistenţei fizice pe care victima ar fi putut să o opună, doi dintre aceştia i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un obiect contondent. În urma traumatismelor suferite victima a fost transportată de urgenţă la unitatea medicală, unde a fost suspusă unei intervenţii chirugicale.

În baza probatoriului administrat, cei trei tineri au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, respectiv tentativă de omor, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Cei patru bărbaţi reţinuţi urmează să fie prezentaţi în faţa magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri.

Comentarii Facebook