Cluj: Apartamente SUSPECT de ieftine, scoase la vânzare prin OLX. Cel care le vinde e țeparul Floarea Ianson

 

UPDATE 1

 

Olx a anunțat că l-a blocat pe userul care posta aceste anunțuri. Vezi detalii în următorul link: Reacția OLX, după ce țeparul Floarea Ianson se apucase de „vândut” apartamente cu grămada în Cluj

 

------------------ 

UPDATE

 

În urma articolului citit deja de 30.000 de persoane, cel care a postat anunțurile pe OLX le-a șters. Îi rugăm pe cititorii Știri de Cluj care mai văd astfeș de anunțuri suspecte pe OLX sau alt portal de anunțuri să ne semnaleze acest lucru pentru a-l verifica.

 

Sesizările se pot face pe emailurile: office@stiridecluj.com, investigații@stiridecluj.com sau pe Facebook

 

------------------------ 

O serie de apartamente extrem de ieftine au apărut de vânzare pe olx, prețurile fiind de circa 500 de euro /mp. 

 

Acestea sunt vândute de fapt de cunoscutul țepar Floarea Ianson, care și-a schimbat numele în Traian Onuc (așa apare într-o hotărâre judecătorească din 2016). În anunțuri nu se spune exact unde sunt blocurile, iar persoana contactată la telefon precizează că negocierile se fac direct cu cel care construiește, fără a putea fi oferite detalii. 

 

Acesta a postat multe anunțuri pe www.olx.ro prin care oferă spre vânzare apartamente la prețuri atractive, pe care le și sponsorizează pentru a ieși între primele căutări. Traian Onuc vinde, de fapt, apartamentele din trei blocuri de câte opt etaje (două pe strada Miko Imre f.n şi un alt bloc pe strada Fabricii nr. 65-67), pentru care nu are autorizații de construire și pentru care este urmărit penal. 

 

Niciunul dintre proiectele derulate de acesta nu respectă autorizaţia de construire, în fapt, oamenii au cumpărat apartamente în clădiri autorizate ca birouri. Ba mai mult, Onuc a vândut de mai multe ori aceleaşi apartament la clienţi diferiţi sau apartamente la etajul 9, într-un bloc care în realitate are 8 etaje sau situate la etajul 5, deşi imobilul a fost avizat doar cu 3 etaje şi etajul 4 retras. Din acest motiv, cumpărătorii nu au putut să-şi intabuleze locuinţele şi îl acuză pe Traian Onuc că le-a nenorocit viaţa, aceştia trăind acum în condiţii inumane, constrânşi fiind de faptul că şi-au irosit economiile de-o viaţă cumpărând iluzii cu zeci de mii de euro, iar acum nu mai au nimic, scrie Gazeta de Cluj.

 

Acum, pe site-ul www.olx.ro, Traian Onuc se foloseşte de numele ”Vlad” și are spre vânzare 80 de apartamente care sunt mult sub prețul pieței, cu sume cuprinse între 25.000 euro şi 40.000 euro. Acesta spune că apartamentele sunt complet finisate şi chiar dacă anunţurile poartă descrieri diferite, în reailtate este vorba despre apartamentele de pe strada Miko Imre f.n. Numărul de contact al ”dezvoltatorului” imobiliar, fiind acelaşi – 0757 591 930, număr de telefon ce-i aparţine ţeparului Traian Onuc. De menţionat că acesta doreşte plata doar cash şi nu prin transfer bancar.

 

Sunt mulți oameni de bună credință care au raportat aceste anunțuri celor de la OLX, dar nu s-a făcut nimic. 

 

Spre exemplu, la preţul de 32.000 euro, Onuc ne prezintă că vinde apartament cu două camere, complet finisat în zona Calea Turzii: ”Vând apartament în blocuri noi finisaj complet: gresie, faianţă, parchet, bideu, wc, uşi de interior, geamuri pvc, instalaţii contorizate. Disponibil de la etajul 4 cu predare în 30 de zile.Inf la tel: 0757 591 930 de luni-duminica inclusiv actele se fac pe loc între orele 8-20”.

 

Pe principiul ”Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie”, Traian Onuc vinde de fapt apartamente pe strada Miko Imre, însă spre deosebire de dăţile trecute când încerca să-şi vândă apartamentele ilegale, acesta se foloseşte de descrieri diferite: Vă redăm câteva dintre acestea: ”Apartament 2,5camere. 65mp finisat 36.000€ la 1,8km de Grădina Botanică” , ”Apartament 2 camere. 50mp finisat e5/11 dec. 31000€ 2km de centru”, ”Garsonieră 16mp finisată complet 12.000€ cash la 2.4 km de UMF”, ”Apartament 2 camere 65mp Buna Ziua finisaj la alegere 35.000€ Cash”, ”Apartament 2,5camere 65mp finisat 36.000€! Avans 26.000€ , la 2km Haşdeu”, ”Apartament 2 cam. 65mp finisat 35000€ zona Str. Republicii (central)”, ”Apartament 3cam. Finisat 80mp 43000€ la 3km de FSEGA (iulius mall)”, ”Apartament 2cam. 55mp finisat complet Zorilor Sud 29999€”.

 

 

 

 

 

În 2016, țeparul Floarea Ianson a fost arestat pentru 30 de zile, dar instanța l-a pus ulterior în libertate, fiind judecat pentru că a înțelat 130 de persoane cu apartamentele din cele trei blocuri fantomă. El a șluat avansuri de peste 2 milioane de euro în blocurile pe care nu le-a terminat niciodată. 

 

Culmea este în blocul nefinalizat de pe strada Fabricii nr. 65-67 locuiesc 40 de familii, în condiții de ghetou. Dacă plouă afară apa curge de pe acoperiș până la parter. 

 

În Zorilor, pe strada Miko Imre, situația este la fel. ”Nu are autorizație, sunt oameni care au cumpărat apartamente acolo şi se încălzesc cu sobă şi lemne pentru că nu au căldură şi nu vor avea niciodată. Printre ei si doi bătrâni pe care i-am întâlnit când îmi plimbam cățelul şi care au plâns când mi-au povestit că şi-au dat toate economiile pe un apartament în acest ghetou. Blocul în construcție, aceeaşi poveste. Nu va avea veci autorizație sau CF. Şi ei fac reclamă peste tot şi vând apartamente cu 2 camere cu 30.000 euro. În fiecare zi vin oameni care săracii habar nu au despre această situație şi cumpără apartamente într-un ghetou care veci nu va avea acte în regulă”, a povestit un clujean.

 

Între timp, Floarea Ianson lucrează liniștit și poate înțela zilnic alte persoane. 

Comentarii Facebook