Val de critici din partea mămicilor din Cluj pentru o antreprenoare din Târgu Jiu: „Unde mai este liniștea familiei dacă ispitele sunt la tot pasul?”


O întrebare pusă de o antreprenoare din Târgiu Jiu pe un grup de Facebook destinat mămicilor din Cluj-Napoca a stârnit un val de critici vehemente. Femeia le-a cerut un sfat clujencelor pentru identificarea unor zone din oraș în care se află mai mulți copii, pentru a le vinde vată de zahăr ambalată. Propunerea nu a fost primită cu prea multă înțelegere de femeile care zic că și așa „Clujul e plin de zahăr”. Mămicile i-au sugerat antreprenoarei să stea mai departe de Cluj-Napoca.

Bună seara mămici. Mă puteți ajuta cu denumirea câtorva magazine (băcănii) din Cluj, din zone cu foarte mulți copii, sau din zone aglomerate, parcuri de aventură sau normale. Suntem producătorii unui produs pentru copii (vată de zahăr ambalată) și dorim să venim și în Cluj cu produsul nostru și avem nevoie de câteva recomandări! Mulțumim din suflet!”, a scris antreprenoarea din Târgu Jiu.

Mămicile din Cluj-Napoca nu au fost entuziasmate de afacerea pe care o avea femeia și au decis să o anunțe că nu are ce să caute în Cluj.

„Îmi pare rău, dar majoritatea dintre noi ne luptăm cu zahărul și îl dați în formă pură la plic. Ne plac dulciurile și servim și noi cu copiii câte un pătrățel de ciocolată, o budincă, o prăjitură de casă dar chiar bomboanele, acadelele,vata de zahăr și sucurile, astea sunt cele mai periculoase.... Sunt zaaahăr pur. Îmi pare rău....... Dar rău faceți”;

„Cu tot respectul, mai bine nu veniți”; „Dar nu mai bine lăsăm copiii să se joace în parc decât să fie la tot pasul tot felul de "ispite" și să plece supărați că nu pot să mănânce numai prostioare sau porcării? Văd zilnic foarte mulți copii care vin la parcurile de joacă veseli și pleacă supărați din pricina acelor căsuțe cu tot felul..... Unde mai este liniștea familiei dacă ispitele sunt la tot pasul? Toate cele bune!”;

„N-avem parcuri, doamnă! N-avem copii, n-avem părinți care să iasă în parcuri, nasol la Cluj!Mai bine nu veniți! Dar dacă veniți cu o cafeluță bună și ceva mai natural pentru copii, avem sigur!”; „De parcă nu era Clujul plin de zahăr”; „O lume întreagă se alarmează de numărul crescut al cazurilor de diabet la copii, iar dumneavoastră ne întrebați unde ne sunt copiii ca să-i aprovizionați cu zahăr?! Și vă așteptați să fim drăguțe și să vă primim cu brațele deschise”, au fost doar câteva dintre comentarii.

Vata de zahăr împlinește curând 130 de ani, timp în care și-a câștigat un loc solid pe podium, în preferințele copiilor din toată lumea. Cu toate că sunt zone din Asia unde și adulții o caută pentru gustarea de dinainte de prânz. Culmea, a fost creată chiar de un medic dentist din Statele Unite, care și-a pus imaginația la treabă împreună cu un amic cofetar. Cei doi au creat un aparat care încingea cristalele de zahăr până le aducea la o forma lichidă, apoi arunca materialul cu viteză mare printr-un sistem, obținând textura de norișor pufos.

Vorbim, desigur, de o sursă de zahăr, permisă cu oarecare zgârcenie- copiilor sub 3 ani, și care ar putea să ajungă în meniul celor mai mari la două-trei săptămâni- nu se va întâmpla nimic rău, mai ales dacă și mama sau tata luptă cu norul dulce, împreună cu juniorul.

Comentarii Facebook