Sute de clujeni, blocaţi în trafic la întoarcerea din vacanţă, pe DN1, direcția Oradea - Cluj-Napoca: „Au turnat ceva asfalt și au blocat un sens”


Drumul spre casă al sutelor de clujeni care și-au petrecut vacanța de Rusalii în afara județului a fost un adevărat coșmar. Şoferii au stat ore în şir în trafic, în coloane care s-au întins pe kilometri întregi, pe DN1, direcția Oradea - Cluj-Napoca. De vină ar fi nu doar lipsa drumurilor, însă și modul în care autoritățile le gestionează pe cele care sunt.

Șoferi și pasageri aflați ieri pe DN1, direcția Oradea - Cluj-Napoca (și invers), între Piatra Craiului și Ciucea, trebuie să fi fost surprinși, nemulțumiți și nervoși de coloana formată (10-15 km) și de întârzierea de o oră și 40 de minute, cât dura aprox. parcurgerea acestui traseu, din motive greu de înțeles și acceptat. Mai întâi s-a crezut ca e vreun accident, dar nu era, din fericire. Din nefericire, e doar proastă organizare, nepăsare sau vreun zel rău practicat. 

La o scurta reconstituire, a rezultat așa: duminică dimineața, în zi (liberă) de Rusalii, din motive necunoscute (dar identificabile de către un jurnalist ce are puțin timp), o echipa de muncitori lucra la un podeț din Ciucea, peste un pârâu, afluent al Crișului Repede. De ce atunci, de ce așa, pe un trafic aglomerat în zi de sărbătoare, e greu de înțeles. Nu cunosc toate consecințele în trafic,  dar unele urmări le-am putut constata. Așadar, "băieții" au terminat lucrarea (când o fi terminat-o - duminică sau luni), au turnat ceva asfalt, au blocat un sens de mers, au pus un semafor și "palma-n fun..." și duși au fost. 

Luni, pentru că mai mulți veneau spre Cluj decât mergeau spre Oradea, a apărut un dezechilibru mare generat distribuția semaforului și a rezultat coada de 15 km. De ce să blochezi un drum două zile pentru un petic de asfalt? Ore întregi, cred, nu s-a sinchisit nimeni, iar de la un timp a apărut un polițist (cât o fi rezistat și el) să prioritizeze un sens de deplasare față de celălalt. 

Nu știu cât, cum, până când cu ce consecințe, dar înțeleg perfect că nu era necesar, că sigur se putea altfel, că a fost inutil și prostesc să strici cheful și timpul a mii de oameni, ore și zile la rând pe urgențe discutabile și organizări îndoielnice. Nu avem drumuri destule, iar pe cele care există le blocam exact atunci când nu trebuie!!!”, a comentat Viorel Nistor, fost jurnalist și profesor la FSPAC Cluj.

Comentarii Facebook