Urs filmat alergând pe străzile din Câmpia Turzii. L-au terorizat cu farurile de la mașină - VIDEO


Un urs a fost filmat alergând pe străzile din Câmpia Turzii, iar autoritățile sunt în alertă.

Începând de aseară, pe străzile Municipiului Câmpia Turzii a fost filmat un urs, care umbla liber și speriat.

Animalul a fost zărit, ultima dată, în zona Parcului Municipal Berc, însă pe tot parcursul nopții a fost căutat de Poliție și Poliția Locală.

Nu se știe dacă a rămas în zona Parcului Municipal sau dacă, traversând râul Arieș, a plecat spre comunele Viișoara sau Luna.

Atât Instituția Prefectului Județului Cluj, cât și Direcția Sanitar-Veterinară și Inspectoratul pentru Situații de Urgență au fost informați cu privire la prezența ursului în zona Municipiului Câmpia Turzii.

Rugăm cetățenii să nu intre în panică și, în eventualitatea în care zăresc animalul, să NU INTERACȚIONEZE, SUB NICIO FORMĂ CU ACESTA, SĂ NU-L HRĂNEASCĂ ȘI să sune de urgențță la 112 sau Poliția Locală, la telefon 0264/991”, precizează Primăria Câmpia Turzii.

Un animal sălbatic poate deveni foarte agresiv și periculos dacă se simte încolțit, fiind cunoscute nenumăratele interacțiuni cu urșii, care s-au soldat tragic.

Este pentru prima dată când ne confruntăm cu o asemenea problemă și, cunoscând pericolul pe care un urs liber îl poate reprezenta pentru cetățeni și pentru gospodării, am acționat cu vigilență pe tot parcursul nopții, în vederea identificării și relocării animalului. Din nefericire, nu am reușit identificarea ursului și nici a locației în care s-a îndreptat. Din acest motiv, îi îndemn în special pe cetățenii din cartierele de case să fie atenți și prevăzători și să ne contacteze, de urgență, dacă îl văd. Noi vom continua să-l căutăm şi să-l relocăm într-un loc departe de civilizație, pentru a nu mai reprezenta un pericol pentru nimeni”, declară Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

Ursul a fost filmat fost filmat, în cursul nopții, pe strada George Coșbuc din Câmpia Turzii. ”Este vorba despre un pui de urs, care alerga pe carosabil și că acesta a fost observat și de alte persoane, în apropiere de localitatea Viișoara. În urma verificărilor efectuate în zonă, de către personalul primăriei, puiul de urs nu a fost găsit.

Ca măsură de siguranță, în acest caz, au fost efectuate patrule mixte ale IPJ și Poliția Locală, începând de azi noapte. Aceste patrule se desfășoară în continuare în zona respectivă, între timp au fost informate și fondurile de vânătoare care sunt active în zonă, însă până acum ursul nu a fost observat”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, maiorul Andrei Biriș.

Comentarii Facebook