Miercuri 8 Februarie

Urmărire în trafic la Cluj. Polițiștii au ”fugărit” un șofer beat la volan, până în Mănăștur



Polițiștii clujeni au reținut, pentru 24 de ore, un conducător auto care circula sub influența alcoolului și avea dreptul de a conduce anulat, după ce acesta nu a oprit la semnalele de oprire ale polițiștilor.

La data de 3 octombrie a.c., în jurul orei 01.45, un conducător auto, fiind sub influența alcoolului și având dreptul de a conduce anulat, a condus autovehiculul pe Calea Moților, înspre Calea Florești, nerespectând semnalele regulamentare de oprire efectuate de către polițiști, fiind necesară urmărirea acestuia în trafic”, informează IPJ Cluj.

Conducătorul auto a fost oprit şi identificat în zona Podului Calvaria. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o concentrație de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Prin urmare, șoferul, în vârstă de 28 de ani, din comuna Ciurila, a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge.

În urma verificărilor, s-a stabilit că dreptul de a conduce al bărbatului a fost anulat ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, acesta fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere a fost anulat” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Ulterior, magistrații au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de bărbat.

Comentarii Facebook