Universitatile trebuie sa incheie admiterea pana in 1 octombrie. Tinerii ar putea afla ca sunt studenti in ziua in care e si cursul festiv!


Universitatile au termen pana in 1 octombrie pentru a finaliza examanele de admitere, anunta reprezentantii Ministerului Educatiei. Astfel ca, vor fi studenti care afla in 1 octombrie daca au intrat la facultate si in aceeasi zi se duc si la cursul festiv.

Decizia a venit in urma plangerilor ca sesiunea de Bacalaureat din toamna se suprapune cu cea de admitere la fulcultati si multi tineri nu ar mai apuca sa se inscrie.

"Luand in considerare ordinea fireasca, cronologica, a deciziilor cu privire la examenul de bacalaureat si la admiterea la facultate, universitatilor le revine responsabilitatea corelarii calendarului propriilor sesiuni de admitere cu desfasurarea examenului de bacalaureat, prima si a doua sesiune. Ministerul Educatiei a creat toate premisele necesare pentru ca absolventii de liceu care au promovat bacalaureatul sa se poate inscrie la studii superioare. In virtutea autonomiei universitare, senatele universitatilor sunt singurele care pot decide asupra calendarului inscrierii la propriile facultati", se arata intr-un comunicat al Ministerului Educatiei.

Sesiunea de toamna a Bacalureatului incepe in 23 august si se termina in 9 septembrie.

Comentarii Facebook