UBB Cluj este pe locul 1.007 in topul mondial online al Universitatilor! VEZI AICi clasamentul!


Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca ocupa locul 1.007 in topul online al institutiilor de invatamant superior realizat de Webometrics, organism care masoara performantele online ale Universitatilor. La nivel european, UBB Cluj este pe locul 417.

In studiu au fost incluse 12.000 de institutii de invatamant superior din intreaga lume. Pe primul cinci locuri sunt universitati americane: Harvard, MIT (Institutul de Tehnologie din Massachusetts), Stanford, Berkeley (California) si Cornell.

Topul ia in calcul vizibilitatea universitatilor in motoarele de cautare de pe internet, numarul de linkuri catre site care apar pe internet, lucrari academice publicate pe site, numarul referintelor catre lucrari si calitatea acestora.

In top 500 nu este nicio universitate romaneasca. Abia pe locul 576 este Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, iar pe locul 941 se gaseste Universitatea Bucuresti si Politenica din Bucuresti apare pe locul 1.055.

Din Cluj, Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca s-a clasat pe locul 1.007. In rest, Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca nici macar nu apar in acest clasament.


VEZI AICI CLASAMENTUL!

 

Universitatile din Europa nu stau foarte bine in acest top, pentru ca prima institutie de invatamant superior de pe batranul continenet  ocupa abia locul 30. Este vorba despre Cambridge, din Marea Britanie, urmata ETH Zurich din Elvetia pe locul 40, Oxford, din Marea Britanie, pe locul 41 si Universitatea din Edinburgh, din Marea Britanie pe 52.

Comentarii Facebook