Un veteran de război din Dej, în vârstă de 101 ani, avansat în grad - VIDEO

 

Vasile Roman, veteranul de război din Dej, în vârstă de 101 ani, a fost avansat în grad, cu ocazia aniversarii a 95 de ani de la înființarea Brigazii 81 Mecanizate Bistrița.

 

Vasile Roman a fost avansat in gradul de maior în rezervă.

 

Veteranul de război s-a născut în 22 februarie 1913 și s-a înrolat în Armata Română în anul 1936, luptând până în 1945, la finalul celui de-al doilea Razboi Mondial. 

 

El a luptat pe front, la Odesa, Cotul Donului și în Ungaria. A fost impuscat in picior de doua ori, si chiar daca s-a refacut, piciorul inca ii face probleme si acum, aceasta fiind singura lui problema de sanatate, scrie dejeanul.ro

 

Vasile Roman a spus că un glont l-a nimerit in zona capului, dar a avut mare noroc cu casca de protectie.

 

Veteranul are doi copii, cinci nepoți și trei strănepoți, dar se gospodărește singur din pensia de la Ocolul Silvic, ude a lucrat după război. În ciuda vârstei înaintate, Vasile Roman este un om activ și face zilnic plimbări pe jos. 

 

Fiul acestuia a spus ca pana la varsta de 98 de ani, bătrânul umbla cu bicicleta. ”Ca să nu pățească ceva i-am ascuns roțile bicicletei, spunandu-i ca i-au fost furate”, a spus el.

 

Veteranul a mărturisit că secretul lui în viață este acela ca a fost un om calm, nefumator si cumpatat. Vasile Roman a mai spus că și-ar dori să mai traiască ”vreo 20 de ani”.

Comentarii Facebook