Un ULTRAS U Cluj cu antecedente penale a vandalizat statuia lui Matei Corvin! EXCLUSIV


Trei dintre persoanele retinute pentru ca au scris pe statuia lui Matei Corvin cuvinte jignitoare la adresa UDMR sunt ultrasi din galeria echipei de fotbal Universitatea Cluj.

Mai mult, unul dintre tinerii retinuti are antecedente penale si a comis in trecut fapte cu violenta impotriva unui tanar maghiar.

Lucian Razvan Danci, zis Razvy, a fost acuzat ca in data de 15 martie 2008 ca l-a atacat pe Lezsai Lehel, un tanar maghiar care se indrepta spre Piata Unirii, unde se comemora Ziua Nationala a Ungariei. Agresiunea a avut loc chiar in fata Sectiei 2 de Politie din Cluj Napoca. Ulterior, Danci a fost trimis in judecata pentru infractiunea de talharie, dar a scapat usor dupa ce judecatorul a decis sa schimbe incadrarea juridica a faptei de care era acuzat in fractiunea de lovire. Pentru aceasta din urma infractiune, Danci a fost condamnat sa achite o amenda penala in valoare de 500 de lei.

Dupa cateva zile de la agresiune, Danci a explicat pentru presa locala gestul pe care l-a comis. "Am coborat toti la regionala CFR iar eu cu Piku m-am intors spre spitalul Stanca si am ajuns langa acel tanar, langa Sectia 2 Politie. Eu i-am dat o palma cand am ajuns langa el, fara sa-i spun nimica si retin ca l-am lovit in zona fetei cu palma dar nu cred ca a cazut jos si i-am luat din mana steagul Ungariei care avea o coada de lemn de circa un metru", a declarat Razvan Danci.

Jandarmii clujeni sustin ca marti seara, dupa finalizarea manifestarii de protest, Danci insotit de alti doi tineri, Ionut Garbovan si Raul Tarnovean, s-au indreptat spre grupul statuar al lui Matei Corvin unde au scris cu spray de culoare neagra expresia "M...e UDMR".

Cei trei au fost filmati de camerele de supraveghere aflate in Piata Unirii. La audieri, Danci a declarat ca regreta gestul comis si ca ii pare rau. Acesta a fost amendat cu 200 lei.

Surse judiciare sustin ca a patra persoana, jurnalista Adriana Mischian, de la sectia sport si eveniment a portatului de stiri Napoca News apare pe imaginile filmate de camerele de supraveghere ca facand parte din grupul de tineri care au scris pe statuia lui Matei Corvin, "M..e UDMR".

Aceleasi surse judiciare sustin insa ca jurnalista doar s-a apropiat pentru a-i filma pe ce trei tineri, care au scris cu spray pe statuia lui Matei Corvin, fiind sanctionata totusi cu avertisment.

 

Statuia lui Matei Corvin, vandalizata! "M..e UDMR", scris la finalul protestului din Piata Unirii FOTO si VIDEO

Comentarii Facebook