Un student al UAD Cluj a vernisat o expoziție în SUA - FOTO

 

Constantin Botezat, student la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, a vernisat prima expoziție în Statele Unite ale Americii.

 

Deschiderea expoziției a avut loc vineri, 19 august, la ora 18:00, la Galeria Alpine Art, în Salt Lake, UTAH.

 

Expozitia curatoriată de Susan Bohmholdt în colaborare cu Alpine Art este prin urmare un eveniment important pentru critici și colecționari de artă internaționali, confirmând dorința galeriei de a fi în acest moment o platformă culturală a cărei obiectiv principal este acela de a dezvolta şi de a promova dialogurile dintre arta contemporană americană şi cea europeană.

 

Este o oportunitate pentru Galeria Alpine Art de al reprezenta pe artistul european Constantin Botezat, publicului orașului Salt Lake și colecționarilor de artă, toate acestea ca urmare a expoziţiilor personale sau de grup, atât naţionale, cât şi internaţionale, la care artistul a participat până în prezent. Acest eveniment este un pas important pentru publicul interesat în artiştii tineri, în cercetările lor artistice şi în colecţionarea operelor lor.

 

Expoziția cuprinde o serie de portrete în creion realizate curent și care reprezinta o varietate de trăsături faciale ale diferitor persoane. 

 

Pentru artist portretul nu este nicicând o simplă reproducere mecanică a cuiva, dar este un joc al sensibilității care interpretează trăsăturile modelului fie după gusturile sale, fie conform curentului artistic pe care-l urmează fie conform caracteristicilor artei timpului în care realizează opera.

 

Această expoziție, cu semnificație deosebită pentru căutările artistului, reflectat în operele expuse, denotă efortul, ambiția și dorința tânărului de a-și organiza primul său eveniment în Statele Unite ale Americii la doar 21 de ani.

 

Evenimentul a avut loc grație curatorului Susan Bohmholdt care a acceptat sa organizăm impreună acest proiect internațional și la fel bunului meu prieten Carson Mcallister care mi-a acordat ajutorul său și căruia îi sunt enorm de recunoscător.

 

Expoziția respectivă cu siguranță reprezintă un pas important în cariera mea și care îmi va oferi o motivație enormă pentru a creea cât multe lucruri frumoase în continuare”, precizează artistul.

Comentarii Facebook