Un șofer, la un pas să lovească doi pietoni în fața sediului Poliției Rutiere Cluj - VIDEO


Un șofer de-a dreptul inconștient a fost la un pas de a lovit un copil și pe tatăl acestuia, pe trecerea de pietoni din fața sediului Poliției Rutiere Cluj, de pe strada Albac. 

Scena este una clasică, șoferul nu este atent la indicatoare și nu vede că pe axul drumului sunt doi pietonii, care vor să traverseze drumul regulamentar. DIn fericire, tatăl a fost vigilent și a oprit el, lăsând șoferul să treacă în viteză. Acesta a schițat o frână numai când era deja pe trecere.

Care au fost principalele cauze ale producerii accidentelor în 2022

Poliția Rutieră Cluj anunță că, în 2022, au avut loc în județ 198 de accidente grave, dintr-un total de 1209 accidente. 

Au fost desfăşurate 2.732 de acţiuni, constatate 1.690 de infracţiuni (+413) şi aplicate 39.658 de sancţiuni contravenţionale. 

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării sau anulării 6.441 de permise de conducere şi au fost retrase 1.698 de certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește riscul rutier, în perioada de referință, în județul Cluj au fost înregistrate 1.209 (+149 față de 2021) accidente de circulaţie, 198 dintre acestea fiind raportate ca accidente rutiere grave. 

Din punctul de vedere al consecinţelor acestor accidente, indicatorii analizaţi au evidenţiat faptul că cele 198 de accidente rutiere grave s-au soldat cu decesul a 41 de persoane ( cu 17 mai puține decese față de 2021).

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor.

Comentarii Facebook