Cruzime fără limite! Câine legat de picioare, găsit mort în șanț într-o localitate din Cluj. Poliția a deschis o anchetă


Scenă teribilă în Mănășturel, județul Cluj! Polițiștii Biroului de Protecția Animalelor au deschis o anchetă la Mănășturel, pentru uciderea unui animal, cu intenție și fără drept, după ce pe marginea unui drum care duce la Someș a fost găsit cadavrul unui câine, legat de picioare.

Un tânăr care își plimba câinele în zona respectivă a descoperit animalul omorât în mod violent. Acesta a găsit într-un șanț cadavrul unui câine, legat de picioare cu o sfoară de rafie. 

Tânărul a sunat la 112, iar la fața locului au fost trimiși polițiștii de la Biroul de Protectie Animalelor, dar și reprezentanți de la Direcția Sanitar Veterinara. Animalul era deja în putrefacție, dar cadavrul a fost ridicat pentru a fi dus la USAMV unde urmează sa îi fie efectuată necropsia pentru a se afla cauza morții. Acesta nu avea CIP, astfel că în acest moment se fac cercetări și pentru identificarea proprietarului, scrie Dejeanul.

Amintim că Camera Deputaţilor a adoptat, anul trecut, un proiect de lege care prevede majorarea limitelor pedepselor şi amenzilor contravenţionale în cazul acţiunilor de cruzime faţă de animale. Deputaţii au stabilit că „va constitui infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani: a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; b) schingiuirea animalelor; c) organizarea de lupte între animale sau cu animale; d) zoofilia”.

gaf.jpeg

Comentarii Facebook