Duminica 28 Aprilie

Un profesor de la UBB Cluj cere conducerii să nu dărâme gardul Parcului Hațieganu: „Puțin contează că o parte din parc aparține orașului, nu doar UBB”


Un profesor de la UBB Cluj îi consideră comuniști pe civicii clujeni care cer UBB-ului să dărâme gardul Parcului Sportiv Universitar Iuliu Hațieganu, dinspre Someș, pentru a-l reda clujenilor. Deși recunoaște că o parte din parc aparține orașului, Adrian Papahagi, profesor la facultatea de Litere, spune că acest lucru „puțin contează”, iar UBB de fapt „servește comunitatea locală întreținând tot parcul”. În același timp, să nu uităm că intrarea în parc este contra cost, iar taxele au fost mărite recent. 

Clujenii plătesc 5 lei pentru intrarea în Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hațieganu. Universitatea Babeș Bolyai a mărit recent taxa de acces de la 2 lei la 5 lei. 

„Emil Boc și Daniel David nu trebuie să cedeze presiunilor demagogului comunist Dohotaru și să dărâme gardul Parcului Hațieganu. 

Ca soluție de compromis se poate elimina taxa de intrare în parc (oricum, ridicolă), dar nu și controalele. UBB are clădiri, aparatură, un patrimoniu în care a investit în acel parc. Paza asigură că în parc nu se fură, nu se distruge și nu au loc golănii. Nu vrea nimeni grafitti, mizerie, droguri etc. în parcul unde locuiesc studenți. Nu e comparabil regimul parcului UBB cu cel al parcului central, unde nu locuiește nimeni. 

Puțin contează că o parte din parc aparține orașului, nu doar UBB; se poate face o înțelegere sau o concesiune. UBB servește comunitatea locală întreținând tot parcul, nu doar partea sa. De asemenea, investește în piste, bănci, iluminat, curățenie etc., de care poate beneficia orice clujean care fuge sau se plimbă pe-acolo. Toate facilitățile sportive sunt accesibile (contra cost) oricui, nu doar comunității UBB. 

Nu pot fi toate gratis, privat nu înseamnă închis publicului general, iar public nu înseamnă musai gratis (și transportul public se plătește). Nu cedați demagogiei!”, a punctat Adrian Papahagi, profesor la Facultatea de Litere, UBB, pe o rețea de socializare. 

Comentarii Facebook