Un profesor de la UBB a răbufnit: „Clujeanul nost', ca tăt ardeleanul chibzuit pleacă liniștit cu cheia acasă”


Un cunoscut profesor de la UBB Cluj a răbufnit pe o rețea de socializare din cauza unei probleme cu cei care vizitează bazinul UBB. Valentin Naumescu, care a fost și diplomat în Ministerul Afacerilor Externe, spune că cei care vin să înoate acolo pleacă acasă cu cheia de la cutiile pentru depozitarea lucrurilor.

Ba chiar mai mult, unii au și răspuns impertinent la mesajul administrației de a lăsa cheile, anunțându-i „să cumpere altele”.

„SUNTEM COOL ȘI ÎNOTĂM, DAR CU NESIMȚIȚII CE NE FACEM?

Clujul e un oraș cool, cu oameni cool. Suntem progresiști (în sensul că ne place progresul), ne dorim o viață modernă, occidentală, ne preocupă dezvoltarea personală și comunitară.

După sărbători, așa cum se cuvine, revenim la bazinul UBB, să înotăm, să fim în formă. Dar... surpriză, în vestiar, majoritatea boxelor sunt încuiate și fără cheie, iar numărul boxelor închise este mult mai mare decât numărul înotătorilor din bazin.

Explicația? Simplu: clujeanul nost', ca tăt ardeleanul chibzuit, după ce își termină repriza de înot, pleacă liniștit cu cheia acasă, să aibă omul boxa lui când o reveni la bazin, săptămâna viitoare.

Pe deasupra, mai avem și categoria prostănaci care cred că au simțul umorului și adaugă cu pixul, pe afișul cu rugămintea administrației de a fi lăsate cheile în încuietoare la plecare: "Cumpărați altele!" Să le spună cineva prostănacilor că nu asta este soluția, că nu pot exista două chei la aceeași boxă, pentru că altfel nu am mai avea siguranța să ne lăsăm lucrurile în boxe. În fine...

Pentru cei care plecați cu cheile de la dulapurile din vestiar acasă, ca să aveți boxa voastră la bazin data viitoare, nu ar fi mai bine să înotați în piscina personală de acasă?

Vorba ardeleanului: "Ce înseamnă să nu ai lucrul tău"...”, a transmis Valentin Naumescu, profesor de relații internaționale la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

ww.jpeg

Comentarii Facebook