Duminica 28 Aprilie

Clujenii, revoltați că unii proprietari își plimbă câinii fără lesă prin Parcul Central: „Deseori sunt câini dezlegați”


Unii clujeni sesizează că sunt deranjați de proprietarii care își plimbă câinii fără lesă prin Parcul Central. Oamenii ar fi preocupați de numărul în creștere al atacurilor care s-au întâmplat în țară și roagă autoritățile locale să intervină.

„Deseori sunt câini dezlegați în parcul mare. Nu se pot convinge stapanii de animale să poarte lesa în afara țarcurilor special amenajate pentru plimbat câini? 

S-au tot întâmplat cazuri de atacuri la noi în țară”, se arată într-o sesizare pentru Primăria Cluj.

Conform legislației în vigoare, cetățenii care dețin un câine sau mai mulți patrupezi trebuie să se supună anumitor reguli în momentul în care îi scot la plimbare pe domeniul public.

De exemplu, câinii care fac parte din rasele periculoase trebuie plimbați doar cu botniță și ținuți în lesă atunci când sunt scoși din casă. Rasele considerate periculoase sunt împărțite în două categorii:

  • prima categorie: câinii de atac – Pit Bull, Boerbull, Bandog și metișii acestora;
  • a doua categorie: rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor.

Atenție! Legea prevede ca toți câinii să fie ținuți în lesă atunci când sunt scoși la plimbare, indiferent de rasa din care face parte și indiferent de talia lor.

Comentarii Facebook