Duminica 28 Aprilie

Scandal și acuzații de ”mânăreli” la un post de femeie de serviciu din Cluj: ”A băgat primarul obligativitatea de a avea carnet de șofer!”


Un concurs pentru ocuparea unui post de femeie de serviciu la Primăria Poieni s-a terminat cu scandal, luni dimineața.

Din patru candidate, numai una a fost primită în concurs, celelalte fiind anunțate că au căzut la proba de dosar, deși femeile spun că au respectat toate cerințele de pe site -ul Primăriei Poieni, unde a fost postat anunțul de angajare în 8 decembrie 2023.

Toate femeile au fost eliminate pentru că nu aveau permis de conducere.

Noi am fost patru candidate și a intrat numai una dintre ele. Pe restul ne-au respins și nu am mai intrat în concurs pentru că nu aveam cazier, bilet de la medicul de familie că suntem apte de muncă și nici carnet de șofer. 

În anunțul concursului de pe site-ul primăriei Poieni nu apar aceste condiții (n.red. pe site apar trecute aceste condiții, dar nu și obligativitatea deținerii unui permis de conducere). Toate cele trei respinse am făcut curs de femeie de serviciu la Cluj așa cum s-a cerut”, ne-a relatat Ana Șalău, una dintre femeile care nu a mai intrat în concurs.

Aceasta a relatat că primarul Gheorghe Boca le-a spus că nu îndeplinesc condițiile și nu pot intra la probele scrise, practice și de interviu. 

Una dintre cele trei respinse a spus că are dovada de la medicul de familie că este aptă de muncă și cazierul, dar primarul i-a spus că nu are permis de conducere, deci e degeaba. 

Cea care a intrat în concurs are pile, are și pensie de boală. 

Trebuia să câștige și ne-au exclus pe noi folosind aceste șmecherii. A băgat primarul obligativitatea de a avea carnet de șofer ca să nu putem noi să concurăm. De ce trebuie carnet de conducere, poate mă duc cu bicicleta, poate mă duc cu autobuzul sau pe jos?”, se întreabă Ana Șalău.

Aceasta a spus că nu a mai fost primită la proba scrisă, proba practică și nici la interviu. Toate cele patru au mers la Cluj-Napoca unde a făcut și un curs de femeie de serviciu, pentru că aceasta a fost condiție pentru a putea concura pentru acest post.

Primarul Gheorghe Boca a fost contactat de Știri de Cluj și a spus că pe site-ul primăriei nu au fost trecute toate condițiile, dar că, în alte locuri unde s-a publicat anunțul, s-a făcut referire și la aceste criterii. 

Am avut o serie de solicitări pentru acest concurs, iar aceste doamne au căzut la proba de dosar. 

Le trebuie permis de conducere pentru că noi avem 30 - 40 de obiective și nu îi bag șofer femeii de serviciu să o ducă dintr-un loc în altul. Avem mașini la instituție, nu pot să îi bag șofer pentru a le duce.

Proba scrisă se dă pentru că femeia de serviciu trebuie să cunoască tot felul de normative și pentru că lucrează cu substanțe chimice”, a spus primarul Gheorghe Boca. 

Acesta a explicat și problemele cu dosarul: ”Au depus o grămadă dosare, dar nu s-au calificat pentru că nu aveau cursuri, nu aveau carnet de conducere și alte acte. 

Noi nu am avut obligativitatea de a verifica dosarul personal. Au fost clare cerințele, dar numai o persoană le-a îndeplinit. Au fost termene de contestație pentru proba de dosare, dar nimeni nu a făcut contestație. 

Li s-a respins dosarul și noi am publicat pe avizierul primăriei rezultatul. Puteau să se intereseze și aflau, noi nu îi putem suna pe toți”, a mai spus primarul comunei Poieni.

Știri de Cluj a consultat anunțurile postate și nicăieri nu apare obligativitatea deținerii unui permis de conducere. 

Primarul ne-a trimis un anunț publicat într-un ziar, în care apare cerința permisului de conducere, deși totul era mult mai transparent dacă se trecea negru pe alb, pe site -ul Primăriei, unde se uită localnicii. 

Capture.JPG

Comentarii Facebook