Duminica 18 August

Un nou avertisment de furtuni în Cluj și aproape jumătate din țară! Vezi cât va mai plouaMeteorologii de la ANM au mai emis un avertisment de tip cod galben de furtuni, care va afecta aproape jumătate dintre județele țării.

Avertismentul este valabil în intervalul 14 iunie, ora 14.00 – 14 iunie, ora 21.00.

În intervalul menționat vor fi averse în Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, local în Moldova, precum și în zonele de munte, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. Îndeosebi în centrul și în nord-estul țării aversele vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici.

De asemenea, meteorologii au emis și o informare meteorologică de vreme rea și instabilitate atmosferică, valabilă în perioada 4 iunie, ora 21.00 – 16 iunie, ora 21.00.

Astfel, în noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie) va continua să plouă în sudul Banatului și în Oltenia, unde se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp. Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

Comentarii Facebook