”Bărboșii” de la Beard Brothers au renovat etajul unui spital din Cluj FOTO/VIDEO


Asociația Beard Brother, alături de Rotaract Visio, au renovat un etaj al Cinicii de Pediatrie III din Cluj-Napoca, care deservește anual aproximativ 4.500 de copii.

Astfel, cu ajutorul și implicarea ”bărboșilor”, timp de patru luni s-au desfășurat lucrări de renovare la etajul al doilea al Pavilionul I, zonă în care sunt internați aproximativ 1.480 de copii anual.

Au fost renovate 8 saloane, grupurile sanitare existente și s-au înființat noi grupuri sanitare. Lucrările au vizat respectarea standardelor medicale și asigurarea unor condiiții de cazare la nivelul anului 2018. Au fost înlocuite ușile și geamurile deteriorate, s-a refăcut intalația electrică, s-au montat prize la fiecare pat și lămpi de veghe în saloane. De asemenea, fiecare salon a fost dotat cu televizoare, conectate la televiziune prin cablu. În fiecare salon se găsesc dulapuri pentru pacienți, frigidere, iar păturile, pernele și lenjeriile de pat au fost toate schimbate.

Mai mult, a fost refăcută instalația de furnizare a oxigenului, paturile fiind dotate cu prize de oxigenoterapie și administrarea medicației inhalatorii.

Am luat în primire această secție, etajul doi Pediatrie II, în condiții destul de nasoale, cu mucegai și așa mai departe. Am intervenit cu echipe de construcție, am dărâmat practic tot, am ajuns până la cărămidă, apoi am tencuit, am pus geamuri, uși, parchet, am dotat grupurile sanitare cu gresie, faianță și tot ce se vede aici. Proiectul a durat în total undeva la patru luni de muncă, iar costurile au fost cam aproximativ 55.000 euro. Cel mai greu a fost să facem rost de materiale noi pe timpul lucrărilor, deoarece proiectul a fost estimat la o valoare, dar deoarece clădirea este foarte veche au fost foarte multe lucrări neprevăzute și a trebuit să alergăm și să suplimentăm”, a declarat Cornel Hoza, președintele Beard Brothers.






Foto: Ei sunt ”bărboșii” care au făcut posibil acest proiect.

Comentarii Facebook