Un medic de la un institut clujean și-a postat fluturașul de salariu. Leafa s-a dublat - FOTO

 

Medicul Anca Mureșan, de la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Octavian Fodor, și-a făcut public fluturașul de salariu. 

 

Așa cum am spus, revin cu fluturașul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu + 1 gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron. 


Ținând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6065 Ron, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas inainte, sunt încă multe de făcut și corectat, însă nu putem fi ipocriți și să nu recunoaștem măririle acordate”, a explicat Anca Mureșan.

 

 

Întrebarea este cât la sută din bugetul unui spital merge pe salarii și ce se întâmplă cu plătitorii de asigurări de sănătate care trebuie să aducă medicamente și alte consumabile de acasă? Dar cu ”plicurile” predate unor medici, care, mai nou, nu condiționează, dar induc respectarea ”tradiției”? Se va renunța la acest obicei? Vor renunța medicii la munca și la cabinetul privat, tot în timpul programului?

 

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, susține că medicii români plecați afară la muncă sunt entuziasmați de creșterea salariilor și sună pentru a se întoarce. 

 

Se întorc mulţi medici din străinătate. Ei îşi depun o cerere, nu ştiu să explic foarte bine procedura… Dar se ştie la Colegiul Medicilor câţi pleacă anual. Sunt mulţi care achita cotizaţia în România în cont chiar dacă sunt plecaţi.(…) Ce pot spune cu exactitate este că doar pe promisiunea de creştere a salariilor în sectorul medical în ultimele luni s-a oprit exodul cu 40%. Este cu 40% mai mic decât era în urmă cu un an. Deja au început să sune medici care sunt la clinici importante din Uniunea Europeană că vor să se întoarcă în România, ceea ce este o veste extraordinară”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

 

Aceasta a dat ca exemplu faptul că un medic primar la secţia pneumologie a ajuns în martie la un venit net de 16.930 de lei, faţă de 8.375 de lei în februarie 2018, iar un medic specialist dispensar TBC la 12.828 de lei, de la 6.316 lei. De asemenea, salariul net al unui medic specialist gradaţia 3 a crescut la 9.494 de lei în martie, de la 6.481 de lei în decembrie.

Comentarii Facebook