Fetiță cu fractură de rotulă, ținută 4 ore la Spitalul de Copii din Cluj și dată afară de un medic acuzat de MITĂ

 

O fetiță de 13 ani a trăit o experiență regretabilă la Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică. După ce a așteptat 4 ore, un medic a dat-o afară din cabinet, pentru că ”nu avea chef și era nervos”. 

 

Azi (luni, 18 ianuarie), la ora 10.00, am dus fetita de 13 ani la Urgente ortopedice pe Motilor 68 pentru ca avea o durere puternică la genunchi! Dupa 4 ore de asteptare, am intrat la cabinet unde era un medic rezident si care, consultând fetita, l-a chemat pe doctorul de garda pe nume Dobrescu (nu merita sa-i scriu numele cu litera mare), iar acesta, foarte nervos, a intrebat fetita ce a patit si unde s-a lovit! Fetita nu a putut sa-i raspundă, fiind agitata, iar acesta, pe un ton nervos, ne-a scos afara si ne-a trimis la Policlinica Judeteana! Oare acest doctor, care a mai avut probleme cu legea din cate am inteles, chiar isi bate joc de oameni si in special de un copil? Sa-i fie rusine!”, ne-a relatat Călin R.

 

Doctorul care a preluat cazul este Ioan Dobrescu, medic primar de chirurgie și ortopedie pediatrică. Acest medic a fost prins în flagrant, în 2012, în timp ce lua spaga 500 de lei de la parintii unui copil. Flagrantul a fost realizat în 24 mai 2012, de procurori.

 

Acelasi medic a mai fost prins in flagrant in 2010, dupa ce a luat spaga 100 de lire tot de la parintii unui copil. Medicul a fost achitat de acuzatii de judecatorii de la Curtea de Apel Cluj.

 

După experiența de luni dimineața, fetița a fost dusă de părinți la Centrul de Diagnostic, de pe strada Moților 19. ”Acolo, in prima faza, nu au vrut sa ne primeasca pentru ca fetita are 13 ani si tine de ortopedie infantila, dar dupa multe rugaminti si lacrimi ne-a primit un doctor care a pus prim diagnostic fractura de rotula! Acum asteptam pentru radiologie.

 

Acest medic Dobrescu ori nu e om, ori nu are copii, ori a plecat demult sufletul din el. Si medicul stagiar si-a cerut scuze si vroia sa faca ceva, dar nu a putut trece peste acest doctor Dobrescu”, a mai spus părintele.

 

Știri de Cluj a luat legătura cu directorul Spitalului Clinic de Copii din Cluj-Napoca, Cornel Aldea. Acesta a spus că nu poate comenta cazul și le-a cerut părinților să facă o plângere la direcțiune, urmând să primească răspuns. ”Este scris acolo. Cei care sunt nemulțumiți pot face plângere la direcțiune și vor primi răspuns. Eu nu pot comenta ceva ce nu e în scris”, a spus Aldea.

 

Tatăl fetiție de 13 ani a relatat și haosul de la serviciul de urgență de la Clinica de Chirurgie și Ortopedie Pediatrică.

 

Am stat patru ore la rând pentru că ni s-a spus ca medicii sunt în operatie si erau multe persoane la rand. Pacat ca n-am facut o poza cu multimea de acolo de la ortopedie. Ne-au spus că dacă vrem să intrăm mai repede la consultațe să ieșim în stradă și să sunăm la Salvare, pentru a nu sta la coadă”, a mai precizat tatîl fetiție.

 

Medicul Ioan Dobrescu a fost găsit nevinovat în cazul de luare de mită din 2010, dar, în cazul din 2012, judecătorii au retrimis cazul în instanță, pentru a fi rejudecat. 

 

Inițial, Dobrescu a fost trimis în judecată sub acuzația de primire de foloase necuvenite (500 de lei de la un pacient) și achitat de Judecătoria Cluj-Napoca, dar Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca a făcut apel și a cerut încadrarea faptei la luare de mită, iar judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au fost de acord, casând prima sentință favorabilă medicului.

 

Medicul Ioan Dobrescu a revenit la serviciu imediat după fragrantul din 2012 și nu a fost cercetat în niciun fel de conducerea spitalului.

 

Știri de Cluj nu a reușit să ia legătura cu acest medic. ”Domnul doctor este în sala de operație. Reveniți dvs cu un telefon”, ne-a transmis o secretară.

Comentarii Facebook