Un localnic din Florești a ”mișcat” și UNIT comunitatea într-un proiect comun, care acum este ”furat” de Primărie

 

Un locuitor de pe strada Eroilor din comuna Florești a avut inițiativa de a închide cu gard viu latura cimitirului dinspre drum, în scop estetic. El a reușit să coopeteze și alți vecini în proiectul lui, care acum este revendicat de Primărie.

 

Un locatar de pe strada Eroilor ne-a povestit șirul evenimentelor și motivul pentru care oamenii sunt furioși. 

 

Un simplu cetățean din Florești iubitor de frumos care dorea să rămână anonim a avut o intenție caritabilă. Aceasta se materializa în închiderea cu o barieră verde estetică a părții de cimitir dinspre strada Eroilor. Era o intenție mai veche, care în acest moment a putut fi realizată.

 

De bună credință, acest om, pe numele său Florin Buzan-Abrudan, a invitat toate forțele politice din Florești, prin reprezentanții acestora în Consiliul Local să îl sprijine pentru acțiunea ce are loc duminică, 19.10.2013, pe partea vestică a Cimitirului administrat de către Parohia Ortodoxă Sf. Dumitru, împreună cu Parohia Greco-Catolică Sf. Nicolae, instituții de la care a și obținut acordul și mulțumirile pentru implementarea modestului proiect. Totodată, au fost invitați și câțiva administratori ai asociațiilor de locatari din Florești care intenționează să participe pentru pur și simplu înfumusețarea acestei localități.

 

Suntem consternați de știrea apărută prematur într-un ziar online care anunță cu surle și trâmbițe toată acțiunea ca aparținând primăriei, pentru că, întâmplător, îl cunoaștem pe omul acesta și împreună am descărcat materialul vegetal ce urmează a fi plantat.

 

Ori, omul acesta nu a vrut decât să facă un bine, încercând să arate că nu trebuie să ai o funcție pentru a uni în jurul tău floreștenii, indiferent că sunt ei noi sau vechi, cu apartenență politică sau nu,  pentru un scop nobil.

 

Subliniez pe această cale că aceasta este o acțiune strict privată, la care au subscris mulți oameni de bine din Florești, care nu are nicio legătură cu Instituția Primăriei, pentru care ne arătăm deplinul respect. Drept dovadă sunt convins că nici la această dată Primăria nu știe că este vorba de 1000 de fire de gard viu tip ”lemn câinesc”, cumpărate cu eforturi mari din partea unui singur om.

 

Îmi cer scuze domnului Buzan pentru deconspirarea sa, dar în mintea mea de om nu concep ca în România de astăzi până și un astfel de gest să fie furat și terfelit de o presă fără vertebre.

 

Sunt convins totodată că primarul, în bunele sale intenții, va avea cea mai mare grijă ca acest simplu gard viu să își împlinească menirea și va dispune pe viitor ca și celelalte laturi ale cimitirului să aibă parte de o barieră verde similară. Credem că pentru binele Floreștiului Primăria va depune eforturi pentru întreținerea acestui gard viu și îi va mulțumi cu proxima ocazie Domnului Buzan-Abrudan pentru gestul său deosebit, cerându-și scuze totodată pentru confuzia la care a fost supusă fără voia sa”.

Foto: gilău-florești.ro

Comentarii Facebook