Fany și alți 4 trasportatori cer ANULAREA hotărârii CJ Cluj care aduce RATUC -ul în Florești, Baciu, Ciurila, Chinteni și Apahida

 

Cinci firme au contestat la Prefectura Cluj hotărârea Consiliului Județean (CJ) Cluj prin care traseele de transport public din comunele Florești, Baciu, Ciurila, Chinteni și Apahida au fost scoase de la licitație. 

 

Este vorba despre firmele GVP, Ovid Trans, Fany, Favorit Trans şi MV Trans, care îi cer prefectului Gheorghe Vușcan să constate nelegalitatea hotărârii și să reincludă traseele la licitația care ar urma să înceapă în 23 octombrie. 

 

Consiliul Judeţean Cluj nu avea nici un temei legal pentru a scoate traseele din Zona Metropolitană de la licitaţie. E vorba de o licitaţie la nivel naţional pentru transport intrajudeţean. Îmi pare rău că cei de la Consiliul Judeţean nu cunosc Legile. Vom cere şi daune. O situaţie similară s-a petrecut la Vâlcea şi ţin să vă spun că acolo transportatorul a câştigat procesul. Soluţia nu este ca cei de la Consiliul Judeţan să scoată traseele şi apoi să le atribuie prin încredinţare directă către RATUC. Soluţia este ca RATUC să se transforme în SA în timp util şi să participe la licitaţie”, a declarat Cristi Măhălean, directorul Fany, citat de Gilău-florești.ro.

 

Încercăm să sprijin dorinţele cetăţenilor din Zona Metropolitană, aşa că am eliminat traseele din Zona Metropolitană. Dar există un risc. Asociaţia metropolitană de transport va avea un răgaz de 3 luni pentru a se pune la punct, din punct de vedere legal şi logistic pentru a fi capabilă să asigure transportul în comun în Zona Metropolitană. E un dead line de trei luni, apoi scoatem traseele la licitaţie dacă nu se rezolvă pe Asociaţia de Transport Metropolitan”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Transportul în Florești, în 2013, va fi asigurat tot de Fany, până la finele anului.

 

Directorul RATUC Liviu Neag a declarat la emisiunea Știri de Cluj LIVE, difuzată în fiecare joi, de la ora 19.00, de ȘtirideCluj.ro, că au fost stablite și tarifele pentru zona Florești și Apahida.

Comentarii Facebook