Un local celebru din centrul Clujului te obligă să plătești 5% din notă pentru personalul lor cool: „Ca să nu le crească salariile”


Un clujean a rămas nedumerit, în momentul în care i-a fost servită nota de plată la unul din localurile cunoscute ale Clujului, deoarece nu a înțeles de ce este obligat să plătească „o taxă de serviciu de 5%” pentru ceea ce a consumat.

După ce fiscalizarea bacșișului a devenit obligatorie în ianuarie 2023, majoritatea localurilor din Cluj-Napoca au început să ofere posibilitatea clienților de a alege suma lăsată ca și bacșiș, încercuind în nota de plată suma pe care aceștia sunt dispuși să o ofere, opțiunile fiind de a contribui cu 5, 10 sau 15% în plus, la totalul notei de plată. 

Pe lângă opțiunile precizate anterior, clienții nu au nicio obligativitate să lase bacșiș, dacă consideră că serviciul prestat nu a fost pe măsura așteptărilor. Din acest motiv, clujenii s-au revoltat la adresa localului din centrul orașului, care pretinde o taxă obligatorie, în plus, de 5% la orice consum.

„Pentru a sprijini personalul nostru cool, la toate notele de plată se va adăuga o taxă de serviciu de 5%”, este mesajul transmis pe câteva afișaje, din interiorul localului.

Mai mulți clujeni s-au arătat indignați de ‘taxa obligatorie’, practicată de localul cu pricina: 

„Am întrebat dacă se poate fără și au zis ‘că asta e politica’. Nu mi se pare ok atât timp cât nu pot să aleg”;

„Te obligă să plătești bacșiș 5% din nota de plata? Ca să nu le crească salariile, obligă clienții să plătească mai mult, josnic din partea lor”;

„Da, și textul ăla nici nu e foarte vizibil. Am observat că în tranzacțiile de pe card sunt sume cu virgula, când nu au produse cu prețuri de alea, deci ceva nu dădea bine. Când am întrebat de ce au luat mai mult, mi-au arătat anunțul ăsta”, au fost doar câteva din reacțiile internauților clujeni. 

Comentarii Facebook