Un fost fotomodel conduce Apele Române Cluj, instituție cu buget de peste 100 de milioane de lei - FOTO


Valentin Avram, fost fotomodel, a fost numit director la Apele Române Someș-Tisa. Acesta l-a înlocuit pe Ovidiu Vișan, comerciant de sucuri, demis recent. Vișan rămâne consilier local PNL.

Tânărul inginer, cu ”Look” de actor de Hollywood, Valentin Avram a fost până acum inspector șef, iar de joi, 15 aprilie este director plin. El a fost implicat într-un scandal încpă de atunci. Avram a fost acuzat de o colegă că a tras sfori politice pentru a fi numit în postul de inspector șef interimar la Apele Române Someș-Tisa (ABAST), în martie 2020.

Pe postul de inspector șef se afla până atunci Florina Rus, care a fost forțată să își dea demisia și a fost organizat concurs, funcția fiind vizată. ”Toate aceste lucruri s-au întâmplat în plină stare de urgență când scoaterea la concurs a posturilor era blocată. Respectivul (Valentin Avram) a depus o contestație la proba scrisă, cu toate că nu avea calitatea de concurent, deci automat, conform legii, nu putea nici să conteste proba scrisă”, afirmă acum Florina Rus.

Concursul a fost anulat, model folosit la multe concursuri publice când cel care trebuie să ia concursul nu reușește. Florina Rus a obținut 95 de puncte din 100, dar degeaba pentru că în locul ei a rămas interimar fotomodelul Valentin Avram.

Culmea este că Florina Rus și Valentin Avram au format un cuplu în trecut.

Valentin Avram, șef inspector ABA Someș-Tisa: ”Eu vin dintr-o familie gospodari de ape, amândoi părinți ai mei sunt pensionari. Sunt angajat în instituție din 2014. Am urmat Facultatea de Ingineria Mediului, masteratul în construcții Hidrotehnice și am urmat și un curs de Specialitate în Managentul Resurselor de Apă, practic am toate studiile pentru a ocupa acest post”.

Acesta nu avea vechime în instituție și a contestat un concurs la care nu participase. În orice caz, relatiile dintre angajați au devenit tensionate, scrie Digi 24.

Valentin Avram, șef inspector ABA Someș-Tisa: ”Se discută despre lipsa de profesionalism a mea, în contextul în care ani de zile consecutiv am avut calificative de foarte bine, acordate chiar de către dânsa. (R: Dumneavoastră ați contestat concursul?) Da, eu l-am contestat, au fost mai multe motive, legat de procedura de organizare a concursului”.

Valentin Avram, șef inspector ABA Someș-Tisa: „Eu când am preluat apele am rămas șocat, eu am făcut plăngeri penale la oameni, am dat de niște situații pe care nu pot sa vi le explic, care erau tolerate de atâția ani de zile. Am aplicat sancțiuni în cuantum record, nu în ultimul an, ci din totdeauna de când există inspecția. (R: Până la urmă ați fost sau nu, numit politic, a avut vreo treabă PNL-ul cu povestea asta?) Nu există în Administrația Bazinală Someș-Tisa niciun șef de serviciu, birou sau compartiment care să fi dat examen pe funcția de conducere. Toți au fost numiți, nu pot să spun că au fost numiți politic sau nu, că nu sunt în măsură”.

Florina Rus, inspector ABA Someș-Tisa: „Dacă vezi prea multe, dacă auzi prea multe, dacă cunoști prea multe, ori ți se desfințează postul, ori ești detașat, acesta este cultul fricii care ne-a fost însămânțat de-a lungul timpului de sistem”.

Florina Rus a deschis un proces instituției. 

Comentarii Facebook