Cum a murit o femeie din Cluj, vaccinată cu Pfizer, după ce s-a infectat cu COVID-19 . Medicii spun ca nu asta e cauza mortii


O femeie de 70 de ani a murit la Spitalul din Turda după ce s-a infectat cu COVID, deși fusese vaccinată deja de două luni. Medicul care a tratat-o nu crede că decesul s-a produs din cauza COVID.

Medicii de la Turda spun că femeia avea și anticorpi, dar fusese internată cu 85% afectare pulmonară, iar cazul este greu de explicat, susține directorul medical de la Spitalul municipal din Turda, Victor Andrașoni.

Medicul Sergiu Habago, unul dintre doctorii care au tratat-o în secția de Terapie Intensivă, a declarat că nu crede că acest caz are legătură cu Covid -ul activ. Pacienta avea mai multe boli. ”Este vorba despre o pacientă cu multe boli, o mare cardiacă, care probabil a avut o expunere la Covid undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieșit un test PCR pozitiv. După cum bine știm din literatura de specialitate un test PCR poate ieși pozitiv și la șase luni după infecție. Unele lucruri le putem interpreta foarte ușor greșit.  Eu cred că în privința acestei paciente a fost vorba candva de o infecție Covid minim simptomatică, peste care s-a vaccinat, a făcut și rapelul și a ajuns la un nivel de anticorpi de 6700. Paradoxul a făcut să-i iasă acest test PCR pozitiv, deși, repet, asta se poate întâmpla și la șase luni după. E cea mai logică variantă. Nu am descoperit noi America”, a spus acesta confom g4media.ro.

Pacientei i s-au mai făcut ulterior testului PCR patru teste antigen și toate au ieșit negativ. ”În certificatul de deces poate apărea Covid, fiindcă a ieșit testul PCR pozitiv. Poate că a jucat un rol cândva, dar nu cred că de Covid a murit. Părerea mea este că este vorba despre o infecție veche, s-a vaccinat apoi și a ieșit acest test PCR. Nu putem spune niciodată că s-a vaccinat și a murit”, mai spune medicul pentru g4media.ro.

Comentarii Facebook