Un clujean cere garaje tip parking pentru biciclete

 

Clujenii au început să folosească în număr tot mai mare bicicletele, iar un blogger vine cu propunerea amenajării unor parkinguri pentru cei care circulă pe 2 roți.

 

În Romania in acest moment nu poate fi vorba de o cultura a mersului cu bicicleta (suntem in faza de copil nou nascut), majoritatea celor care circula cu bicicleta pe drumurile publice nu cunosc regulile generale de circulatie pe drumurile publice si circula fara echipamente speciale (casca de protectie, semnalizare, etc).

 

Din pacate, desi romanii fac eforturi destul de insemnate in a-si procura o bicicleta (pretul unei biciclete fiabile este de destul de ridicat in raport cu salariul minim si cu nivelul de trai din Romania) autoritatile se misca extrem de lent in a crea conditii optime si sigure pentru mersul cu bicicleta si aici ma refer in primul rand la piste speciale pentru biciclisti, scrie Lucian Fanea

 

Una din cele mai mari probleme cu care se confrunta toti cei care detin biciclete, mai ales in marile orase ale patriei noastre, este lipsa acuta a locurile de parcare, fie ca vorbim de locuri de parcare in oras, fie de parcarea bicicletei ”acasa”. ”Acasa”, devine o mare problema sa parchezi bicicleta, mai ales ca in marile orase majoritatea locuitorilor traiesc la bloc si astfel in lipsa unor locuri speciale toata lumea isi parcheaza bicicleta in scarile de bloc, acestea devenind adevarate garaje pentru biciclete locatarilor. 

 

Nu este de mirare ca in ultima perioada a crescut alarmant numarul furturilor de biciclete, spe exemplu in Cluj numai in utlimele 7 luni s-au furat aproximativ 150 de biciclete, mai scrie blogerul.

 

El crede că municipalitățile, împreuna cu Asociatiile de locatari, pot gasi spatii adecvate (terenuri neutilizate, cladiri neutilizate, chiar si in parkingurile actuale de masini o parte dintr-un etaj, etc) care pot fi transformate sau nou construite in garaje tip parking pentru biciclete.

Comentarii Facebook