Un clujean a „răpit” din pădure un pui de căprioară nou-născut: „Acum a realizat că nu este în regulă. Contactați-ne dacă dețineți informații!”


Un pui de căprioară nou-născut ar fi fost „răpit” dintr-o pădure, situată în apropierea localității Mărișel, potrivit Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB. Voluntarii spun că bărbatul ar fi încercat să-i contacteze când a înțeles că nu e corect ce face, însă ulterior s-a răzgândit, fiindu-i frică să nu fie amendat de autorități.

PUI DE CAPRIOARA NOU-NASCUT, "RAPIT" DIN PADURE. RESPONSABILUL VREA SA SCAPE DE EL, DAR FACE FARSE

În jurul amiezii am fost contactati de pe un numar cu identitate necunoscuta de catre un barbat, destul de stresat dupa voce, care ne anunta ca doreste sa inapoieze un pui de caprior, nascut recent, care se afla in posesia acestuia din ziua anterioara inca, iar acum a realizat ca "nu este in regula". Animalul provine din zona localitatii Marisel, a fost hranit cu lapte de vaca!! si tinut undeva la Tarnita. 

CONTACTATI-NE DACA DETINETI INFORMATII SUPLIMENTARE! VOM AFLA ORICUM IDENTITATEA LUI

Am cerut imagini si filmari care sa ne clarifice starea animalului si daca acesta trebuie sa fie predat unui centru de specialitate sau poate fi repus in teritoriu, desi ar fi cam tarziu deja. 

I-am explicat si ca putem sa rezolvam impreuna cu vanatorii si cu politia situatia pe cale amiabila si fara consecinte de ordin legal, insa aparent, nu a fost suficient incat sa il convingem si acesta a disparut. Individul a promis ca revine cu imagini si cu numarul de telefon de contact, iar apelul cu numar ascuns ar fi "pentru siguranta". Ei bine, in aceste conditii, nu va fi in siguranta.

Rugam sa ne contactati pentru orice informatii care pot fi de folos.

ATENTIE!!! LASATI CAPRIOARELE UNDE SUNT SI INDEPARTATI-VA! IEZII NU SUNT ABANDONATI

In fiecare an facem apel la distribuirea acestor informatii, precum si la sporirea vigilentei agricultorilor, care in timpul lucrarilor pot rani grav sau omori puii de capriora care au culcus pe terenurile cultivate sau in fanate.

PUII DE CAPRIOARA IN ACEASTA PERIOADA STAU LA ADAPOST PE SOL SI PRADATORII NU II GASESC

Dobandirea si detinerea pe termen lung, ilegala, a animalelor salbatice reprezinta fapta penala grava! Va rugam sa ne anuntati pe noi sau pe autoritati despre aceste situatii si sa putem interveni la timp!”, transmit cei de la Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB.

Comentarii Facebook