FOTO. Haosul din educație se prelungește. Profesorii au ieșit masiv în stradă la protestul din fața Prefecturii Cluj/Maşina prefectului a fost blocată


Sindicaliștii din Educație au ieșit în stradă, centrul Clujului a fost blocat după ce peste 4000 de profesori s-au strâns în fața Instituției Prefectului. 

Maşina prefectului Judeţului Cluj, Irina Munteanu, a fost blocată de profesorii protestatari. Sunt aproximativ 4.000 de manifestanţi în stradă, în centrul oraşului, potrivit sindicaliștilor clujeni. Prefectul însă nu era în maşină. Aceasta a înaintat lent, spre Prefectură, ca să nu accidenteze protestatarii.

Revolta continuă în toată țara, mai ales după ce executivul le-a confirmat încă o dată în această dimineaţă, că majorările salariale nu intră în discuţie mai devreme de 15 iulie. Ultima ofertă pentru încetarea grevei generale s-a rezumat la bonusuri de cel mult 2.500 de lei, acordate în două tranşe.

Protestul cadrelor didactice din Cluj s-a mutat la Primăria Cluj-Napoca, unde urmează să ajungă și premierul României, Nicolae Ciucă.

Foto: Lucia Cojocaru/liderul Sindicatului din Învățământul Clujean - Facebook

Comentarii Facebook