Tinerii nu mai vor să fie polițiști! Nu s-au ocupat locurile la Școala de Agenți de Poliție din Cluj


Școlile de agenți de poliție din România au avut numai 0,73 candidați pe un loc, la examenul de admitere care a început deja. 

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) anunța acum trei zile un posibil dezastru, în acest an, la admiterea în școlile vocaționale din cadrul MAI, plecând de la eșecul a 30% dintre candidații selecționați, care au picat probele sportive, înregistrându-se astfel un trist ”record” negativ în acest domeniu.

Practic, înaintea probei de evaluare a cunoștințelor teoretice (testul scris), care va avea loc în 27 mai, se înregistrează ”cel mai negru an din istoria învățământului vocațional specific Ministerului Afacerilor Interne: 0,73 candidați pe un loc!!!

Iată cifrele dezastrului (numărul candidaților rămași în concurs): 

- 1.002, la  Școala de agenți de poliție Câmpina,  pe 1.340 locuri; 

- 144, pe 240 locuri, la Școala de agenți PFR Oradea;  

- 233, pe 300 locuri, la Școala de agenți de poliție Cluj-Napoca;  

- per total, la cele 3 Școli de poliție, intră, la proba scrisă, 1.379 candidati, pe 1.880 de locuri. Un simplu calcul algebric ne dă media de 0,73 candidați pe un loc! Urmează proba scrisă și, ulterior, verificarea medicală (eliminatorie), care vor conduce, probabil, la ocuparea a numai 50% dintre locurile disponibile în această sesiune de admitere...FĂRĂ PRECEDENT!”, precizează sindicaliștii.

Aceștia spun că totul este din cauza lipsei de predictibilitate: ”Noi, SNPPC, am tras mai multe semnale publice de alarmă, mai ales în ultimii doi ani, anticipând că modificările legislative haotice și discriminatorii generează o lipsă cronică de predictibilitate în sistemul carierei profesionale, în salarizare și în sistemul de pensionare al oamenilor care au ales sau își doresc să îmbrace uniforma statutului”.

Comentarii Facebook