Miercuri 6 Iulie

Un blogger bucureștean, cucerit total de Cluj: M-am mutat după 21 de ani de stat în București, nu-mi dau seama de ce am așteptat atât


Un blogger bucureștean a decis să împartă din viziunile sale asupra Clujului, după ce de patru luni s-a mutat în acest oraș. Bărbatul a locuit 21 de ani în capitală, și pare entuziasmat de multe lucruri văzute la Cluj, încât regretă că nu s-a mutat mai devreme aici.

Potrivit sociologilor, tot mai mulți bucureșteni aleg să se mute în Cluj, oraş în care calitatea vieţii şi posibilitățile sunt apropiate de cele din Capitală. București rămâne orașul cel mai aglomerat din țară, dar nu mai e locul în care se mută cei mai mulți locuitori, în schimb Cluj-Napoca este în constantă expansiune și dezvoltare. 

M-am mutat în Cluj după 21 de ani de stat în Bucureşti. Sunt deja de 4 luni aici şi tot nu-mi dau seama de ce am aşteptat atât să facem mişcarea asta. Sau orice altă mişcare... Braşov, Sibiu, Oradea. Sunt câteva oraşe frumoase în ţară pe care le cred mult mai prietenoase din punct de vedere al calităţii vieţii decât capitala. Dar să vă zic de Cluj şi ce îmi place până acum aici ... şi la final câteva lucruri din Bucureşti de care îmi este dor”, scrie bloggerul Mircea MyStreet, pe pagina de Facebook.

Ce a apreciat bucureșteanul în orașul studențesc

1. Oamenii - mai calzi, mai relaxaţi, prietenoşi, zâmbitori, fără acea răutate gratuită şi inutilă pe care o întâlneam destul de des pe malul Dâmboviţei. 

2. Distanţele mult mai mici - te mişti mult mai repede în oraş acolo unde ai treabă, chiar şi când e aglomerat şi ai făcut greşeală să pleci cu mașina. 

3. Transportul în comun - benzi dedicate pentru autobuze, vin destul de des şi nu stai înghesuit că o sardină nefericită 

4. Piste de biciclete funcţionale - asta e de fapt soluţia ideală pentru a te mişcă prin oraş. Nu sunt peste tot, nu sunt perfecte, dar cel puțin în zona centrală ajută mult. În plus poţi folosi şi benzile de la punctul 3. 

5. Traficul auto mai relaxat - aici clujenii mă vor contrazice dar credeţi-mă pe cuvânt că nu suferă comparaţie. Plus că aici nu auzi claxoane aproape deloc ... chiar dacă îţi ia mai mult de o secundă să pleci de pe loc atunci când se face verde . 

6. Relieful din jur - dealuri, munţi, păduri. Pentru mine asta contează enorm. Ies din oraş, în alergare pe cel mai apropiat deal, în maxim 15 minute. Cu bicicletă ai acces la zeci de opţiuni de trasee. Apusenii sunt la 2 paşi pentru schi sau hiking. Multe lacuri pentru caiac şi înot..

7,8,9,10 etc... - Aeroport, autostrada şi ieşire rapidă spre vest, festivaluri, teatru, evenimente, cafenele şi restaurante faine, varză a la Cluj, cremeş, gulaş”, sunt doar câteva dintre motivele pentru care bucureşteanul a preferat să se mute în Cluj”, a scris Mircea. 

Bucureșteanul admite că în pofida dragostei pentru Cluj, îi este dor și de București, mai ales pentru parcurile mai mari. 

De ce îmi e dor din Bucureşti? - prietenii, va ştiţi voi care:  o vizită la Cluj şi am rezolvat-o. La Untold e deja fully booked ca să ştiţi de pe acum, să evităm discuţiile  

- Therme  

- parcurile mai mari (Ior, Herăstrău...)... alergările lungi păreau mai uşoare când tură în jurul lacului era de 3-6km. 

- distanţă mai mică spre Grecia ..dar asta deja nu e despre Bucureşti. Mai aştept câteva luni şi revin cu update... poate e doar încântarea de moment... deşi nu cred”, a încheiat Mircea. 

Comentarii Facebook