Un bilet de 5 lei la Riuf Cluj te poate duce direct la studiu la prestigioase universitati din lume, inclusiv Princeton University. Vezi aici detalii

Studiul in strainatate e mai accesibil decat credeai – vino la RIUF in Cluj pe 25 octombrie pentru a te convinge!

 

Ai nevoie de 5 lei pentru a vizita universitati renumite din Spania, Franta, Belgia, Marea Britanie, SUA sau Canada. Acesta este pretul biletului pentru o vizita la cel mai mare targ international de universitati din Europa de Est –The Romanian International University Fair – organizat de Grupul EDUCATIVA in perioada 22-23 octombrie la Sala Palatului din Bucuresti si in 25 octombrie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca.


Aici te vei convinge ca invatamantul in strainatate este mai accesibil decat crezi. Statisticile de la ediþia de primavara RIUF 2011 arata ca doar 8% din tinerii care vor sa plece la studii in strainatate planuiesc sa-si finanteze integral din surse proprii programul ales, iar aproape jumatate din ei intentioneaza sa-si caute un job part-time pe durata studiilor.

 

Iata cateva exemple care sustin accesibilitatea studiilor in strainatate. In Danemarca si Suedia invatamantul este GRATUIT atat la nivel licenta, cat si la nivel master – nu exista taxe de ºcolarizare, iar cazarea , masa si cheltuielile lunare se ridica la aproximativ 600 – 800 de EUR.

 

In Olanda, taxa de scolarizare este redusa – aproximativ 1700 de EUR pe an si poti accesa un imprumut de la Guvernul Olandez pentru a acoperi aceasta suma, care este valabila si pentru programele de licenta si pentru cele de master.

 

Munca part-time se gaseste foarte usor in Olanda (maxim 10 ore/saptamana si full time pe timpul verii) din care iti poti acoperi in mare parte costurile lunare.

 

In Marea Britanie, taxele pentru studentii care doresc sa acceseze un program de Bachelor se vor tripla incepand cu anul 2011 insa vestea buna este ca imprumutul de la Guvernul Marii Britanii inca se va mai acorda: “Student Fee Loan” – Imprumut acordat de Guvernul Marii Britanii.

 

Acesta se acorda in functie de taxa de scolarizare acoperind-o complet urmand a returna imprumutul dupa ce te vei angaja si vei ajunge sã depasesti un prag in ceea ce priveste venitul anual si astfel, din tot ce va trece de acest prag vei returna 9% (stabilit de fiecare tara in parte; ex: in Romania este de 6000 GBP pe an).

 

Vino pe 25 octombrie intre orele 10. 00-18. 00, in incinta Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca si afla mai multe detalii direct de la reprezentanti ai universitatilor straine, printre care : Princeton University, Malmö University, Tilburg University, University of Worcester, BI Norwegian Business School si multi altii. Pentru mai multe detalii intra pe www.riuf.ro.

 

 

Comentarii Facebook