De unde se ridica formularele pentru ajutoarele de incalzire in Cluj-Napoca


Primaria municipiului Cluj-Napoca a inceput distributia de formulare pentru ajutoarele la incalzire. Acestea se pot ridica din mai multe spatii administrate de municipalitate.

Clujenii pot lua formulare de la primariile de cartier, de la Centrul de Informare pentru Cetateni de pe strada Motilor nr. 7, de la sediul Regiei Autonome de Termoficare (str. 21 Decembrie) si de la sediul Directiei de Asistenta Sociala, de pe strada St. O. Iosif, si de pe site-ul primariei.

Dupa completarea si obtinerea actelor doveditoare solicitate in fiecare dintre cazurile de solicitare pentru ajutoare, cetatenii pot sa depuna aceste cereri la sediul RAT (pentru asociatiile de proprietari, luni-joi orele 8-15, vineri, orele 8-13), la primariile din cartierul unde locuiesc si la Centrul de Informare pentru Cetateni (aici doar intre orele 12 si 14 pentru a nu bloca activitatea registraturii).

Cererile pentru ajutorul pe luna noiembrie se pot depune pana la data de 20 noiembrie. Perioada pentru care se acorda ajutor este, potrivit legii, noiembrie - martie

Inca de anul trecut, pentru a putea face verificarile necesare sa ne asiguram ca cei care vor primi aceste ajutoare sunt numai cei care au nevoie de ele am creat un program informatic care va procesa toate aceste date si le va compara cu alte baze de date ale administratiei locale, pentru a identifica situatiile in care persoane incompatibile conform legii incearca sa ceara aceste ajutoare.

In total in iarna trecuta la Cluj-Napoca, numarul total al cererilor a fost de 9.009 cereri, au fost acceptate 8.358 (88%) si s-au alocat 1.520.827 lei.

Marjele de reducere pentru sistemul de incalzire:

 

 


Pentru persoanele care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale, lemne, carbuni, combustibili petrolieri:

 

Comentarii Facebook