Un bărbat din Caraș-Severin a crezut că în Cluj se poate circula beat și fără carnet


În cadrul acțiunilor de impunerea respectării regulilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, poliția rutieră din Huedin a depistat, în jurul orei 20:00, un bărbat din Caraș-Severin, care se afla la volan deși era beat și nici nu deținea un permis de conducere.

În urma verificărilor, aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0.27 mg/l alcool pur în aer expirat. Pe urmă, șoferul a fost condus la recoltarea probelor biologice.

Acum, bărbatul este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Astfel, pentru nerespectarea normelor în vigoare pe perioada stării de alertă au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020, iar pentru abateri de la normele de circulație rutieră au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002R, fiind totodată retrase 3 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate, în jurul orei 19.50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Huedin au depistat un bărbat în vârstă de 34 de ani, din județul Caraș-Severin, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Stadionului din orașul Huedin, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu deținea permis de conducere.

Testarea cu aparatul etilotest a bărbatului a indicat o concentrație de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, a transmis IPJ Cluj.


Comentarii Facebook